4.1.08

Respolis acudeix al Síndic de Greuges davant el silenci administratiu

El col·lectiu ha recollit 400 signatures que secunden les seves demandes de control dels sous dels polítics

Després de tres mesos de silenci administratiu el col·lectiu Respolis (Iniciativa Ciutadana per la Responsabilitat Política) ha reclamat, via Síndic de Greuges, les respostes a les cartes enviades al president de la Diputació de Barcelona Celestino Corbacho i al president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques Salvador Esteve fa més de tres mesos. Aquest és el termini màxim per tal que l’administració doni resposta a persones i col·lectius.

Respolis va començar una campanya el passat mes de setembre amb la qual denuncia la pujada de sous per part dels polítics, que en molts casos és d’un 30 a un 40% d’una legislatura a una altra. Per altra banda el col·lectiu proposa crear una taula d’homologació comuna que sigui la que decideixi els sous dels polítics, amb increments anuals no superiors a l’IPC.

De moment Respolis ha recollit 400 signatures que secunden les seves demandes. Entre les propostes plantejades figura la de canviar la legislació per tal que no siguin els propis polítics els que decideixin el seu sou. També, que aquests esdevinguin un model pel que fa al control de la inflació, en comptes de demanar a “les famílies un esforç econòmic i una retallada substancial dels ingressos disponibles i per altra banda un responsable d’administrar els recursos públics decideixi una mesura tan clarament inflacionària”.

El setembre passat Respolis va plantejar les seves propostes, sol·licitant resposta, a Enric Villert, president de la Diputació de Girona; Celestino Corbacho, president de la Diputació de Barcelona; Manuel Bustos, alcalde de Sabadell i president de la Federació de Municipis de Catalunya i, Salvador Esteve, president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques. Les úniques cartes que van rebre resposta van ser les adreçades a Manuel Bustos, tot i això el col·lectiu considera que les respostes són insuficients. La resposta rebuda des d’alcaldia s’escuda, segons Respolis, en la legislació vigent i en la comparació amb altres municipis, mentre que la resposta de la FMC “passa la pilota a l’ACM”.

El col·lectiu té l’esperança que el Síndic de Greuges demani explicacions a les administracions, alhora que actuï de mediador pel que fa a les peticions de regular el poder dels polítics a decidir les pròpies retribucions.

Publicat a Vilaweb-Sabadell 3-01-08

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS