17.1.08

1r Congrés nacional sobre la Responsabilitat Social de les empreses turístiques

“Del local al global”

TEATRE PRINCIPAL DE PALMA

Dies 17 i 18 de gener de 2008

El Govern de les Illes Balears organitza el I Congrés Nacional sobre Responsabilitat Social de les Empreses Turístiques.

En el marc de les accions d’impuls de la responsabilitat social empresarial (RSE) que promou la Direcció General de Responsabilitat Social Corporativa de la Conselleria de Treball i Formació, l’única en tot Espanya, es vol impulsar aquest nou paradigma empresarial en un sector tan estratègic com és el turisme, tant el que es desenvolupa a les Illes com el de les empreses d’origen balear internacionalitzades, amb establiments a Amèrica Llatina i al Carib.

L’objectiu d’aquest Congrés és doble: d’una banda, generar un debat sobre aquesta temàtica, i, de l’altra, fomentar la sensibilització sobre la responsabilitat social de les empreses, tant en el seu vessant intern, que es refereix a les persones treballadores, com en l’extern, és a dir, el medi ambient i la protecció del territori i del patrimoni cultural.

En l’àmbit mundial, el turisme és un dels sectors econòmics primordials i amb més taxa de creixement que representa prop del 35% de les exportacions mundials de serveis i més del 70% en els països menys avançats (PMA). Amb més de 200 milions de persones assalariades, és el sector amb el nombre de treballadors i treballadores més elevat i es considera com un dels marcapassos de la globalització. Entorn dels establiments hotelers es desenvolupa un sector de serveis: bàsicament, petita i mitjana empresa de comerç, bar i restauració, que també dóna ocupació a un gran nombre de persones.

Aquest congrés es duu a terme a l’empara del Fons Social Europeu, amb la finalitat de sensibilitzar i de divulgar noves formes de gestió empresarial i d’organització del treball.

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS