12.10.07

Al Gore i el Grup del Canvi Climàtic de l'ONU guanyen el Nobel de la pau

L'exvicepresident dels EUA Al Gore ha merescut el Nobel de la Pau per la seva acció de sensibilització contra l'escalfament global. El Nobel del 2007 també ha correspost, exaequo, al Grup Intergovernamental del Canvi Climàtic de l'ONU, que també ha estat alertant sobre les dramàtiques conseqüències del canvi climàtic, segurament per evitar que recaigués únicament sobre una figura mediàtica procedent del món de la política i potser en camé de retorn.

L'exfutur president dels EUA, com li agrada de presentar-se, ha anunciat que donarà els diners a una ONG. Cal recordar que Al Gore ha estat elegit també enguany per la revista Time com una de les cent personalitats més influents del món, llista en la qual, per cert, no hi apareix l'actual president dels EUA, George Bush.

Totes dues distincions i el motiu que els ha dut a aquest reconeixement, suposa un cop d'efecte per a la propera Conferència de Bali (Indonèsia), del 3 al 14 de desembre, on s'ha de traçar el nou pla de compromisos de reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle més enllà del 2012, després de l'expiració de la primera fase del protocol de Kyoto.

Veure notícia al Periódico