28.10.07

Prohibit el gerundi als funcionaris brasilers

En aquest espai tractem de la Responsabilitat Social tant de les empreses, com de les organitzacions socials com del sector públic. Darrerament el dia a dia ens ha portat a parlar més del que seria el nostre desig del sector públic (i sobretot d'alguna empresa pública).

Ara també volem parlar de l'RSA (Responsabilitat Social de l'Administració Pública) però des d'una perspectiva més simpàtica i curiosa. Vilaweb publicava ahir aquesta notícia:



Prohibit el gerundi als funcionaris brasilers
Les autoritats afirmen que mostra la ineficàcia del servei públic

'Estamos fazendo, estudando, preparando, examinando, terminando...' . Aquestes expressions han quedat prohibides als funcionaris de Brasilia per ordre del governador,
José Roberto Arruda, segons informava fa pocs dies el Correio Braziliense. La màxima autoritat de la capital del Brasil considera que una expressió d'aquest tipus emmascara la ineficàcia del servei públic i que la fan servir els funcionaris per dir que fan allò que els han sol·licitat, però que no saben quan acabaran.

La norma s'ha oficialitzat en el decret número 28314, que vol ésser, segons Arruda, 'un missatge simpàtic contra la ineficàcia'. Però no tothom ha vist amb bons ulls la norma, el president de la Sindicatura de Comptes de Brasília, Paulo César Avila, diu que el governador s'hauria de sotmetre a un 'examen de salut mental'.


Potser un examen de salut mental seria excessiu però gaire normal no és de fer un decret d'aquestes característiques. Ara bé, no es pot negar que una certa raó sí que la té i que afronta, ni que sigui lateralment, un dels temes forts del sector públic: la seva eficiència.

Aquesta norma només deu ser d'aplicació a Brasília, però si voleu provar-ho al vostre ajuntament, sols heu de provar de fer referència al "Decret 28314". A partir d'ara "hem fet" o "volem fer", però res d' "estem fent"!


No li donem llarga vida a aquest decret...

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS