16.6.14

TV3 estrena "Vincles"

  • És una sèrie de 20 capítols i s'emet després del Telenotícies Migdia
  • Mostra com la cohesió social es construeix cada dia a través de vincles personals, petits però forts.
Conduït per Agnès Marquès, “Vincles” és un diàleg a tres bandes en què dues persones, una en risc d’exclusió social i una altra voluntària o treballadora d’una entitat social, expliquen en quin moment de les seves vides s’han conegut i com s’han influït mútuament. Darrere aquests vincles hi ha algunes de les més de 6.000 entitats socials que reforcen la cohesió social al nostre país i que la crisi dels últims anys ha fet més necessàries que mai.

L’espai vol subratllar la importància de les persones que hi treballen, com a voluntaris o com a professionals, però també com els canvis econòmics i socials poden fer canviar els rols inesperadament.

“Vincles” és una invitació a la reflexió i, si l’espectador ho desitja, a l’acció. La pàgina web del programa (www.tv3.cat/vincles) ofereix accés directe a bosses de voluntariat i a contactar amb les entitats socials del país.

Alguns dels 20 capítols de la sèrie donen veu a persones que han establert relació a través d’entitats amb dècades d’experiència, com Arrels o Càritas, mentre que altres s’han conegut en organitzacions creades recentment, com el restaurant La Trobada, de Terrassa. Aquesta última, com també la Fundació Pere Closa o la cooperativa Impulsem, entre altres, van ser una de les 75 entitats que van rebre l’ajut econòmic dels espectadors de TV3 a través de la Marató per la Pobresa, el maig del 2012. Aquest espai compta amb el suport de la Fundació La Marató de TV3.