9.6.14

La turuta, moneda social de Vilanova i la Geltrú, a l'Espai Terra de TV3

El dimecres 4 de juny l'Associació ECOL3VNG va ser convidada pel programa Espai terra a explicar la Turuta en directe. El Rafel Bagot i el Tomàs Molina van entrevistar en el plató del programa a TV3 al president-coordinador de l'entitat, Ton Dalmau.

Previàment van visitar diversos establiments socis i horts comunitaris, realitzant un reportatge sobre la turuta. Des de l'Associació es vol agrair a l'equip del programa, el suport a la difusió i coneixement de les anomenades "monedes socials" i la seva professionalitat en el tractament del tema.


(del minut 13:22 al 25:26)
Data de publicació: 04/06/2014
Sabíeu que a Catalunya hi ha una vintena llarga de poblacions amb moneda local? El Rafel Bagot ha estat a Vilanova i la Geltrú per veure com conviuen amb la "turuta", el nom de la moneda d'aquesta localitat del Garraf. Hem visitat els comerços que la promocionen i hem parlat amb els impulsors d'aquesta idea, que fa anys que funciona a Suïssa, Alemanya, Bèlgica, Sardenya i un bon grup de països sud-americans.

Espai terra és un programa que es va iniciar el 20 d'abril de 2009. S'emet en directe cada tarda de dilluns a divendres, presentat i dirigit per Tomàs Molina. La temàtica gira al voltant de la natura i el respecte pel medi ambient. 15 persones formen l'equip que el fan possible.

Nota: Josep Maria Canyelles és usuari de la Turuta