9.6.14

Cloenda de la VIII edició d'Alumni Solidari. Management amb valors

Fa uns dies vaig assistir a una bona conferència, a Esade-Alumni, a càrrec de José Luis Montes Usategui, un clar exponent d’una d’aquestes persones que fan canvis radicals en les seves vides per fer-les més coherents amb els seus principis. Va reflexionar sobre el management amb valors.

Era l'acte de cloenda de la VIII edició d'Alumni Solidari. Management amb valors: alinear empreses, persones i societat. Es pot crear un món més just i equilibrat. Pot semblar que hi estem ben lluny, però mai no hem tingut tant al nostre abast aconseguir-ho.

Les tendències més rellevants en gestió empresarial, en consum o en retenció del talent són cada cop més compromeses. El voluntariat ja és fins i tot corporatiu, l’emprenedoria pot ser també social, el comerç just s’estén, les finances ètiques funcionen i la producció o l’aprovisionament es tornen responsables. En resum, es transformen les regles del joc cap al compromís i la sostenibilitat. Només els qui entenguin aquest canvi i l’assumeixin com a propi podran competir i sobreviure en el nou panorama empresarial i social.

Montes, amb un intens passat empresarial en el sector de les tecnologies i de la consultoria estratègica, se centra en aquests moments, com a escriptor i conferenciant, en els camps de la innovació social, el management amb valors i el nou paradigma de les organitzacions socials.

A més, durant la trobada, representants dels consultors voluntaris i de les ONG participants van donar el seu testimoni sobre l’experiència d’Alumni Solidari.