1.6.14

A Google només hi treballen un 30% de dones, un 2% de negres i un 3% d'hispans



Font: ARA

"Sempre hem estat reticents a publicar xifres sobre la diversitat de la nostra força de treball, a Google", afirma el vicepresident de recursos humans, Laszlo Bock. "Ara ens adonem que estàvem equivocats, i és l'hora de ser sincers", continua en un apunt al blog de Google, en què revela que un 70% del personal de la companyia són homes i només un 30% dones. A més, només un 2% dels treballadors són negres, un 3% hispans, i un 30% són asiàtics. El 61% són blancs.

"Google no és on volem ser quan es tracta de diversitat, i és difícil abordar aquesta mena de reptes si no estàs preparat per discutir-los obertament", afegeix Bock, per explicar per què ara fan públiques aquestes dades. Google ha obert una web sobre la diversitat i l'empresa amb un informe sobre el personal. L'executiu delata la situació de manca de diversitat que hi ha al sector tecnològic nord-americà; explica que, als Estats Units, tan sols un 18% dels graduats universitaris en ciències de la computació i menys del 10% dels graduats universitaris són negres o hispans.

L'informe també analitza la diversitat per sectors dins l'empresa i queda clar que ho és encara menys en els perfils directius i tècnics. Entre els que treballen directament fent tecnologia només un 17% són dones, un 34% asiàtics, un 1% són negres i un 2% són hispans. De directius, un 21% són dones, un 23% són asiàtics, un 2% són negres i un 1% hispans. Entre els treballadors que no són tècnics ni directius el repartiment és més igualitari pel que fa al gènere: un 48% són dones i un 52% homes. D'aquest sector, un 23% són asiàtics, un 4% hispans i un 3% negres.

La companyia assegura que des del 2010 ha donat quaranta milions de dòlars a entitats dedicades a l'ensenyament d'informàtica a les dones i a les nenes. A la web també expliquen quins projectes tenen en defensa de la diversitat.

Reflexions anteriors sobre Google: