3.11.11

Treballant pels Territoris Socialment Responsables #TSR a les comarques de la Catalunya Central

Ahir vaig estar a Solsona fent una conferència per als alcaldes i regidors de les comarques que participen del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central. Es tracta de 54 municipis de zones rurals corresponents a les comarques de la Segarra, Solsonès, Anoia i Bages, amb una superfície total de 2.379,29 km² i una població de 47.077 habitants.

Ja fa temps que estan treballant els temes de responsabilitat social de les pimes, les microempreses i els emprenedors, per mitjà d'un programa Leader Plus. I cada vegada més han anat incorporant el concepte de Territori Socialment Responsable.

Ahir es tractava que els càrrecs públics locals, molts dels quals són nous en aquesta responsabilitat, comprenguin què és l'RS de les empreses, s'adonin que és un model apte per a pimes, i que també valorin la coherència que suposa que el sector públic també incorpori la gestió de la seva pròpia RS.

L'acte va tenir lloc al Consell Comarcal del Solsonès i també s'hi van presentar les experiències d'un organisme públic que gestiona la seva RSA, el Consorci Sigma, de la Garrotxa, i la Fundació Pro Penedès, que promou el territori socialment responsable de l'Alt Penedès.



jmcanyelles JosepMaria Canyelles
A Solsona, Sigma explica que la seva memòria de #RSE comença explicant els fracassos, el que no els ha sortit be... Bravo!


jmcanyelles JosepMaria Canyelles
A Solsona, la Fund ProPenedes explica el model de Gestio del Territori Socialment Responsable. Començaren per #RSE i després#RSA i #RSO


jmcanyelles
JosepMaria Canyelles
Al Consell Comarcal del Solsonès, el www.consorcisigma.org explica l'experiencia de gestionar la #RSE d'un organisme Public.


jmcanyelles JosepMaria Canyelles
A Solsona explicant #RSE a alcaldes i regidors de la comarca. En àrees rurals la #Sostenibilitat es bàsica també; cal entendre RSE microemp.