14.4.10

La presa de consciència com a consumidor a l'exposició "ConsumIN -La nostra força-"

Fins el 30 d'abril romandrà oberta l'exposició "ConsumIN - La nostra força" al Pedralves Centre de Barcelona. Quins són els deures i els drets dels consumidors, reflexionar sobre una nova i més responsable manera de consumir, aprendre a triar, complir i reclamar quan sigui necessari... són algunes de les directrius que estructuren l'exposició organitzada per l'Agència Catalana del Consum i que ahir nit va presentar el Conseller d'Economia, Antoni Castells. La mostra es podrà visitar posteriorment a Lleida, Tarragona, Girona i les Terres de l'Ebre.

La presa de consciència dels propis actes de consum, adoptant una actitud crítica i responsable és l'eix d'aquesta exposició on el visitant trobarà consells pràctics de com actuar davant dels entrebancs més habituals que es poden plantejar en els sectors que han generat més reclamacions a l'Agència Catalana de Consum durant l'any 2009. Sectors com els de telefonia i Internet, transport aeri i consum energètic, que van suposar el 60% de les 15.000 reclamacions rebudes l’any passat.

A través d'un recorregut expositiu en què es presenten un conjunt de panells informatius acompanyats de fotografies, gràfics, mapes i vídeos, el visitant trobarà consells pràctics de com actuar davant els conflictes relacionats amb la telefonia i Internet, el transport aeri i el consum energètic. En un altre àmbit, s'introdueix al públic en el camí de la reclamació i s'expliquen quins són els diferents passos que s'han de seguir per fer una reclamació, quines vies de solució ofereixen els organismes de consum i qui és qui en el món consum.

En el darrer espai de l'exposició es descriuen pràctiques de consum molt actuals que demanen una certa cautela per part dels consumidors per tal de no caure en el parany del Consum OUT, és a dir, el tipus de consum que amaga intencions poc desitjables. La mostra busca l'empatia amb el públic a través de la participació i la interactivitat.

Font: Jornal.cat

0 comentaris: