14.4.10

Jornada sobre les polítiques públiques d'RSE a Europa per a millorar la competitivitat

RSE I COMPETITIVITAT EN EL SEGLE XXI. BONES PRÀCTIQUES DE POLÍTIQUES PÚBLIQUES A EUROPA.

La competitivitat i l’èxit de les empreses estan i estaran cada dia més vinculats a que la Responsabilitat Social formi part essencial en la seva gestió. En aquest procés les polítiques públiques d’impuls a la Responsabilitat Social cobren una gran importància.

A l’acte es detallaran diferents polítiques públiques en matèria d’RSE de la pròpia UE com a organisme, de països europeus i de l’Estat espanyol, que posaran de manifest el rol dinamitzador que té l’Administració Pública i la seva capacitat d’incidència en el conjunt de la societat, tant difonent i sensibilitzant la població i les empreses, com incidint directament en tota la societat a través del seu gran potencial de compra, afegint elements de valoració de l’RSE als contractes i en l’atorgament d’ajuts i subvencions, o també vetllant perquè en les seves inversions es tinguin en compte els principis de la inversió socialment responsable, a través dels fons de pensions públics. La Generalitat de Catalunya, per la seva banda, farà una primera avaluació del Pla RSGencat 2009- 2012.

La jornada es celebrarà dimecres, 26 de maig de 2010 de 9 a 13:45 hores
Com arribar a l’Auditori d’ESADE, Avinguda Pedralbes 60-62, Barcelona
Podeu confirmar l’assistència enviant un correu electrònic a: RSG.eif@gencat.cat, tot indicant el vostre nom i cognoms, càrrec i organització a la qual representeu i un telèfon de contacte.

PROGRAMA:

9:00 – 9:30 Recepció i presentació de la jornada
• Recepció i benvinguda: Sr. Ignasi Carreras, director de l’Institut d’Innovació Social d’ESADE.
• Presentació de l’acte: Honorable Sr. Antoni Castells, conseller d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya.

9:30 – 11:15 Primera taula rodona: La UE i l’Estat espanyol
• La RSE a Europa. Una visió des del Parlament Europeu: Sr. Ramón Jáuregui, parlamentari europeu.
• Espanya. El Consejo estatal: Sr. Juan José Barrera, director general d’Economia Social, Ministerio de Trabajo e Inmigración, Gobierno de España.
• El futur de l’RSE a Espanya, Sr. Carles Campuzano, diputat de CiU (Convergència i Unió) al Congrés dels Diputats.
Coordinador: Sr. Josep Maria Lozano, professor i investigador sènior, Institut d’Innovació Social, ESADE.

11:15 – 11:45 Pausa cafè

11:45 – 13:30 Segona taula rodona: Experiències en RSE i competitivitat a Europa.
• Experiències europees comparades: Sr. Germán Granda, membre del Consell d’Administració de CSR Europe i director general de FORETICA.
• Dinamarca: Sra. Mette Andersen, consellera especial del Danish Centre for CSR, Erhvervs- og Selskabsstyrelsen (Danish Commerce and Companies Agency).
• Flandes: Sr. Dieter Vander Beke, Federal Public Planning Service for Sustainable Development. (pendent de confirmació).
• Catalunya: Sr. Xavier Pont, responsable d’Iniciatives Econòmiques, Departament d’Economia i Finances, Generalitat de Catalunya.
Coordinador: Sr. Marcel Prunera, director general de Promoció Econòmica, Departament d’Economia i Finances, Generalitat de Catalunya.

13:30 - 13:45. Cloenda.
A càrrec de l’Honorable Sra. Mar Serna, consellera de Treball, Generalitat de Catalunya.

Programa en PDF
Web