18.4.10

Robin: "Catalunya és la nació d'Europa que més transgènics conrea"

Foto: Marie Monique Robin

Foto: Marie Monique Robin a Flickr

Marie Monique Robin, autora del llibre "El món segons Monsanto" va recalcar que Catalunya és la nació d'Europa que més transgènics conrea i lamenta que la ILP per declarar Catalunya Lliure de Transgènics fos rebutjada pel Parlament, sense opció a debat.

Al voltant de 400 persones van assistir a la xerrada que Robin va fer aquest dimarts a l'Institut Francès de Barcelona, en l'organització de la qual hi participava la plataforma Som lo Que Sembrem. Marie Monique es va presentar com a filla de pagesos i en el decurs de la xerrada va exposar les nefastes conseqüències de l'anomenada Revolució Verda.

Va parlar de les repercussions en el teixit econòmic dels països, de l'afectació en la salut de les persones i, en general, de la gran decepció que havia suposat pels treballadors del camp totes les promeses d'aquesta indústria. En el documental que es va projectar es revelaven algunes de les pràctiques habituals de la corporació Monsanto, especialment la potenciació del monopoli. La multinacional nord-americana és el principal productor mundial de llavors genèticament modificades que sovint incorporen un gen de resistència al seu herbicida glisofat com per exemple llavors de soia anomenades Roundup Ready. El 90% de les plantes modificades genèticament en el món pertanyen a Monsanto.

Marie-Monique va recalcar que Catalunya és la nació d’Europa que més transgènics conrea i és per aquest motiu cal conscienciació social, al mateix temps, va lamentar que la ILP per declarar Catalunya Lliure de Transgènics fos rebutjada pel Parlament Català, sense opció al debat. També va considerar preocupant que s’aprovin nous transgènics per part de la UE, considerant la manca d’estudis de més de tres mesos que es requereixen per saber els seus efectes sobre la salut.

Reproduït de Jornal.cat