24.4.10

2011 Any Europeu del Voluntariat: "Voluntari! Marca la diferència!"

La Comissió Europea ha escollit el logotip i lema oficial per a l’Any Europeu del Voluntariat que se celebrarà el 2011. La tria s’ha fet a partir d’un concurs obert a través d’internet on tothom que volia podia proposar logos i lemes i fer de jurat.

Voluntari! Marca la diferència! Aquest serà el lema de l’Any Europeu del Voluntariat que se celebrarà el 2011. Així ho han decidit els participants en un concurs obert a través d’internet i crear per la Comisisó Europea a través de la pagina Let’s slogo! De les més de 550 propostes de logos i quasi 700 propostes d’eslògans, se’n va fer una preselecció de 20 opcions que els representants de les insittucions europees, de la societat civil i els professionals dels mitjans han votat a través de la web. Les guanyadors seran convidats a la roda de premsa del llançament oficial de l’Any Europeu del voluntariat 2011 a Brusel·les el desembre del 2010.

Tant el logotip com l’eslògan seran gràficament i lingüísticament adaptats a les diferents llengües europees abans de la difusió a un públic més ampli.


La Generalitat proposa celebrar a Catalunya el Congrés Europeu del Voluntariat de 2011

El Departament de Governació de la Generalitat  ha proposat celebrar a Catalunya el Congrés Europeu de Voluntariat de l'any 2011. Aquesta proposta ha estat feta en el marc d'una comissió de treball de representants autonòmics de voluntariat i s'emmarca en la celebració de l'any europeu del Voluntariat que la Comissió Europea impulsa per al 2011.

Els responsables d’associacionisme i voluntariat de 14 comunitats autònomes es van reunir a Barcelona per constituir una comissió de treball i presentar els objectius de la celebració de l’Any europeu del voluntariat. Aquesta comissió de treball és el resultat d’un procés iniciat per part d’Andalusia, Múrcia i Catalunya l’any passat, amb la finalitat de generar dinàmiques col•laboratives entre els diferents territoris de l’Estat i entre les administracions i per a la reflexió i la coordinació de polítiques de voluntariat i per a la promoció de la cooperació institucional.

En el marc d'aquesta reunió, el director general d’Acció Comunitària de la Generalitat de Catalunya, Xavier Garriga, va presentar la proposta d’organització del 2n Congrés Europeu del Voluntariat per part de Catalunya en el marc de les activitats del programa per a la celebració de l’Any Europeu del Voluntariat. Segons Xavier Garriga, el Congrés respon als objectius del Consell Europeu que vol fomentar l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques entre els governs, les entitats i les empreses amb acció social fomentant una ciutadania activa.

Coincidint amb el desè aniversari de l’Any internacional del voluntariat de la ONU, la UE celebrarà el 2011 l’Any Europeu del Voluntariat. Aquest s’ha fixat, entre d’altres, els objectius de promoure el voluntariat com a part del foment de participació cívica; impulsar i millorar la qualitat de les organitzacions de voluntariat; recompensar i donar reconeixement a  les activitats voluntàries; i augmentar la consciència del valor i la importància del voluntariat.

Cal destacar que la Generalitat de Catalunya, a més d'organitzar dos Congressos catalans de voluntariat (1995 i 2002), ja va organitzar un 1r Congrés Europeu de Voluntariat, que es va celebrar a Sitges el desembre de 1998.

Nota de premsa del Departament de Governació
Decisió del Consell de la Unió Europea sobre l'Any Europeu de Voluntariat


Font: xarxanet.org