24.6.09

Innovació i creativitat funcional al servei de la sostenibilitat

Anys Internacionals i Europeus
La revista Sostenible.cat ha destinat un espai a presentar productes dissenyats en base a criteris sostenibles. Us n'aportem un tastet i us convidem a entrar-hi:

Els ECOdissenys o productes ecodissenyats s'obtenen com a resultat d'un procés coherent d'incorporació de millores ambientals en el major nombre de fases del cicle de vida d'un producte (extracció de materials, transport, manufactura, distribució, embalatge, ús, eliminació...). Per aquest motiu hi ha diferents maneres d'assolir un disseny sostenible, en menor o major grau, depenent de les fases en les quals aquell producte resulti més beneficiós a nivell ambiental. Si ho és en totes les seves fases, es podrà afirmar que ens trobem davant d'un bon ECOdisseny, amb una incorporació òptima de criteris ambientals en la seva concepció, ús i eliminació.

Molts dels productes que es presenten en aquest espai estan molt lligats a la innovació i el disseny, motiu pel qual poden resultar especialment cars degut a que encara es troben en la fase inicial de la seva comercialització. En un futur, aquests ECOdissenys no seran únics i exclusius, sinó que formaran part de la nostra vida i es comercialitzaran a preus assequibles.

Més informació sobre els ecodissenys

Galeria
Öko-ball, la bola per rentar sense sabó
L'eco bola és un disseny ecològic perquè permet rentar la roba a la rentadora sense necessitat de fer servir sabó ni suavitzant.

RD4, la cadira feta 100% amb plàstic reciclat
La cadira RD4 no necessita fixacions ni coles, i per tant es pot reciclar tantes vegades com es vulgui, generant en cada cas un disseny únic.

Wattson, quanta energia consumim a casa?
Wattson és un producte útil, senzill i atractiu permet que disminuïm el consum d'electricitat a les nostres llars, perquè el primer pas per millorar la nostra conducta ambiental és conèixer quan i en què consumim més energia...

Taules i cadires que abans eren bicicletes
Bike Furniture Design proposa aquest original mobiliari elaborat a partir de restes de bicicleta. En fan taules, cadires, penja-robes... i fins i tot miralls.

Polartec, teixits fets amb plàstic reciclat
Polartec és el nom d'una família de teixits d'alt rendiment i avançada tecnologia, dissenyats per a una àmplia gama d'activitats a l'aire lliure i que estan fets en un 89% amb plàstic reciclat (provinent d'envasos com ampolles de plàstic).

iUnika Gyy: Portàtil lliure, solar i biodegradable
Aquest ordinador està dissenyat i fabricat amb bioplàstic, material biodegradable que s'obté a partir de recursos renovables d'origen natural, com el midó, la cel·lulosa o la farina de blat.

Bosses i carteres fetes 100% amb càmeres de pneumàtic reutilitzat
Bosses i carteres fetes al 100% amb cautxú reciclat de càmeres de pneumàtics reutilitzades de bicicletes, cotxes i camions. En l'estètica dels productes s'inclouen les vàlvules d'inflar, pegats i inscripcions del material d'origen. La nansa, per exemple està feta amb cinturó de cotxe amb un regulador de mides.


Font: Sostenible