24.6.09

El Consell de Menorca, primera administració dels països catalans a comprometre's a aplicar un sistema de gestió socialment responsable

Segons informa Europa Press, el Consell insular de Menorca ha signat un acord de col·laboració amb la Conselleria de Treball i Formació per a implantar mesures concretes de responsabilitat social corporativa en la Institució Insular. D'aquesta manera, el Consell es converteix en la primera administració pública dels països catalans a aplicar de manera integral un sistema de gestió ètica i socialment responsable.

Per aquest conveni, el Consell es compromet a desenvolupar accions dirigides a afavorir la conciliació de la vida familiar i laboral, la igualtat entre homes i dones, la inserció laboral de persones amb discapacitat i risc d'exclusió social, la promoció de la salut dels treballadors i ajudar les víctimes de violència de gènere.

També es compromet a aplicar mesures de caràcter ambiental com l'ús de productes no contaminants i reciclables o la implantació d'una gestió energètica eficient, així com la inclusió de clàusules socials i mediambientals en els plecs de prescripcions per a la contractació pública i l'augment de la contractació de productes i serveis amb empreses socialment responsable.

Una altra de les mesures que la institució insular es compromet a aplicar és l'augment de participació ciutadana i el grau de transparència informativa en diferents actuacions que es duguin a terme des de l'organització, així com l'elaboració i la publicació a la web del Consell de un codi ètic amb els principals compromisos amb la ciutadania.

L'objectiu del Govern a l'hora d'impulsar aquesta iniciativa, que s'implantarà també a l'Ajuntament de Calvià, als hospitals de Son Dureta i Can Misses i a la Cambra de Comerç de Mallorca, és establir una metodologia que es pugui utilitzar en un futur per consolidar el sistema balear de responsabilitat social.

Agendes 21 locals
El Consell premia bones pràctiques agroambientals
Premi del Consell Insular de Menorca a la millor campanya publicitària en llengua catalana promoguda per les empreses de Menorca durant el 2009

2 comentaris:

F. Xavier Agulló ha dit...

De totes maneres quan vaig veure la notícia em va quedar el dubte de si realment estan parlant de 'sistema de gestió' o d'implantació de pràctiques aïllades, fet aquest últim que deixen a entreveure pel text. Són coses molt diferents, i serà efectivament notícia el dia que una administració realment es 'gestioni' a partir de la RSC, i només faci accions aïllades (tot i que ja està bé).

Josep Maria Canyelles ha dit...

Tens tota la raó. Certament fa aquesta impressió. Però el pas de tractar cadascuna d'aquestes matèries per separat a donar-los un enfocament comú sota el paraigües de la Responsabilitat Social ja és un pas important.