21.6.09

El desenvolupament de la Responsabilitat Social en el context europeu


S'ha editat el quart número de la publicació MIRADES, que pretén impulsar polítiques innovadores a nivell local. Aquesta revista trimestral vol recollir, des d’una mirada teòrica i plural, temes d’actualitat que ajudin en els processos de reflexió i d’actualització de les polítiques locals i del municipalisme.

Segons s'explicita en la seva presentació, MIRADES esdevé un recull d’articles escrits per gent de vàlua reconeguda en el seu àmbit que des d’una mirada pluridisciplinar abordarà aspectes que cal tenir presents en la quotidianitat i les polítiques. La publicació està elaborada des del Grup d’ICV-EUiA-EPM de la Diputació de Barcelona.

El número 4 tracta sobre la realitat europea, i la Responsabilitat Social també hi és present a través d'un article de Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global.

MIRADES - n.4 (maig 2008) EUROPA
El desenvolupament de la Responsabilitat Social en el context europeu
Josep Maria Canyelles

Els criteris de la Responsabilitat Social, aplicats tant a les empreses com a les altres organitzacions, haurien de conformar un eix del model de desenvolupament econòmic de la Unió Europea. Malgrat que les declaracions marquen aquest camí, la realitat ha seguit un camí més lent que caldria redreçar des d’ara mateix per ajudar a sortir de la crisi sota uns paràmetres de major equilibri ambiental, justícia social, i economia sostenible.

Des de la dinàmica local, iniciatives diverses haurien de liderar la construcció de territoris socialment responsables, la qual cosa implica un compromís de responsabilitat social també per part del sector públic i el desenvolupament de mecanismes que millorin la governança dels territoris tot promovent un salt en la nostra cultura ciutadana i empresarial per a alinear-la amb el que es correspon amb una societat del coneixement.


Revista encara no disponible en pdf