21.6.09

B-Touch, un cel lular per a invidents amb pantalla interactiva en braille

Anys Internacionals i Europeus
Amb motiu de l'Any Europeu de la Creativitat i la Innovació · 2009, us anem oferint alguns apunts sobre l'RSE com a font d'innovació social i sostenible. I ara ens agradarà compartir aquesta notícia sobre un mòbil per a invidents que, a més, pot llegir llibres.

L'aparell encara no està al mercat, tot i que esperem que ho faci aviat, ja que per ara és només un disseny conceptual. Es tracta del B-Touch (de Blind Touch), és a dir "Toc cec" o "Tocar a cegues", i ha estat dissenyat per l'empresa Yanko Design.

El B-Touch és un mòbil intel·ligent semblant al iPhone però que en comptes de tenir una pantalla tàctil, en té una en Braille (és a dir, de punts que es poden sentir amb els dits) per a persones invidents. Aquesta pantalla és interactiva, és a dir que els punts braille que la conformen són modificables.

El B-Touch també incorpora un sintetitzador de veu de manera que es pot fer servir també com un lector de llibres (entre d'altres funcions), i té també un sistema de navegació analògic al Google Maps.

Font