9.6.09

Arcadi Oliveres parla del decreixement


Arcadi Oliveres, professor del Departament d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona i expert en economia internacional, deute extern, economia de la guerra, i relacions Nord-Sud, parla en aquest vídeo sobre el decreixement.

Oliveres presideix entre altres institucions la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) i l'entitat cristiana sense ànim de lucre Justícia i Pau. En aquesta entrevista de la radiotelevisió local del municipi de Sant Cugat del Vallès, ens diu que el decreixement és inevitable.

La contracció de sectors com l'automoció, l'aviació, i la immobiliària (justificades recurrentment per la crisi financera desencadenada per les subprime nord-americanes, els productes financers tòxics, etc.) bé podria indicar que a poc a poc s'està prenent aquest pas intermedi: la classe política ja té assumit el decreixement cap al que ens dirigim i està donant temps a les grans companyies per tal que es reestructurin per esmorteir la caiguda, i només començarà a parlar obertament de decreixement planificat d'aquí a uns anys, quan ja faci temps que els líders polítics hagin acceptat el decreixement i estan pensant en com sortir de l'impàs on som.

2 comentaris:

Jesús Barcos ha dit...

Hola Josep Mª, he publicado en mi blog un resumen de una interesante conferencia que dio ayer Oliveres en Pamplona. Este es el enlace.

http://elultramarinos.blogspot.com/2009/11/arcadi-oliveres.html

Salutacions!

Unknown ha dit...

Gracias, Jesús,
interesante la síntesis que haces de sus ideas en la intervención. Y enhorabuena por el blog!!