20.6.09

Ampans debat la inserció laboral en una trobada amb empreses


Els jardins de Comabella d’Ampans van ser escenari, dijous, d’una taula rodona en què diversos experts van debatre la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i la responsabilitat social de les empreses (RSE).

L’acte es va celebrar amb motiu de la cinquena edició de la Trobada Ampans i Empresa, que enguany ha adoptat un format diferent, amb més contingut reflexiu, que el contacte cordial amb proveïdors i clients que s’havia establert en edicions precedents.

A la taula rodona van intervenir Josep Maria Canyelles, expert en responsabilitat social d’empreses i promotor de Responsabilitat GlobalRamon Giró, gerent de la consultora Diversity; i Vicent Mauri, president de Pimec Catalunya Central. Canyelles va insistir que «responsabilitat social no es refereix a filantropia ni ètica, sinó oportunitat de negoci i millora en la gestió, tal com ho entenen les empreses més avançades». Canyelles va recordar que del miler d’empreses que publiquen una memòria d'RSE, «una de cada vint és catalana».

Giró, per la seva banda, va insistir en la necessitat de trencar els estereotips negatius (i falsos, va remarcar) sobre la contractació de persones deficients, mentre que Mauri va recordar que «més enllà de la legislació, contractar persones amb deficiències pot ser rendible perquè són persones amb una actitud laboral molt bona».

CARLES BLAYA | SANTPEDOR

Accés al PDF de Regió 7