19.5.08

Per una ètica policial

Si ahir posàvem el focus en certes organitzacions que tenen un caràcter obligatori o que gaudeixen d'algun estatus especial, avui volem referir-nos a unes altres organitzacions que poden fer ús de la força i poden privar-nos de la llibertat: els cossos policials. Donada la seva particularitat, sembla lògic apostar també i d'una manera molt fonamental per la seva responsabilitat social.

Alhora, si ahir parlàvem en negatiu d'una organització, avui hem de mostrar la satisfacció pel fet que la Policia de Catalunya disposi d'un Codi Ètic, tot desitjant que alguns incidents puntuals ocorreguts en els últims temps hagin estat solament anècdotes que no s'hagin de repetir.

Volem suggerir en aquest sentit la lectura de l'article "Per una ètica policial", de Carlos Jiménez Villarejo (viquipèdia, wiquipedia), ex fiscal espanyol anticorrupció i actualment president del Comitè d'Ètica de la Policia de Catalunya.

Jiménez Villarejo ens diu que "Els Mossos d'Esquadra són i seran una referència com a policia democràtica, un índex de qualitat del nostre sistema democràtic. L'exigència ètica té una especial transcendència en la detenció i la custòdia dels detinguts".

Llegir article al Periódico: Per una ètica policial

Leer artículo en el Periódico: Por una ética policial

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS