13.5.08

Compromisos empresarials i lentitud administrativa

Gutmar, mecànica de precisió, és una empresa mitjana ubicada a la Zona Franca. Vam tenir l'oportunitat de fer-los una fitxa de bones pràctiques de responsabilitat social per la projecte Ressort: Gutmar: formació professional per a l’èxit de l’empresa, amb un compromís social i ètic.

En la conversa amb el seu president, Joan Martorell, vam poder apreciar el sentit estratègic i vinculat al model d'empresa que dóna a l'RSE, alhora que es fonamenta en uns valors profunds.

Ens va explicar ja fa un parell d'anys la seva preocupació perquè l'empresa no podia créixer per manca d'espai, però que el govern català reconeixia el caràcter estratègic de l'aeronàutica per a Catalunya i que s'havia proposat de fer una parc tecnològic aeronàutic a Viladecans per a ubicar-hi empreses del sector.

Avui mateix, parlava el president de Gutmar al telenotícies migdia de TV3 per a denunciar que quatre anys després que el govern donés a conèixer la iniciativa, encara està aturada. Això porta empreses com la seva a pensar per elles mateixes on s'han d'ubicar, ja sigui a Catalunya o a fora. I han tingut ofertes d'altres territoris per a anar-hi.

La Responsabilitat Social no solament passa, com és el seu cas, per integrar persones de difícil inserció. Passa també, com és el seu cas, per incorporar l'I+D necessària i les inversions adients per tal que l'empresa pugui garantir la seva capacitat de continuar aportant valor i riquesa a la societat. Continuar donant els llocs de feina als enginyers i enginyeres i als nois i noies de difícil inserció.

Per això, al costat d'aquests compromisos, també hem de posar damunt la taula la necessitat que el sector públic millori la seva responsabilitat social, amb el compliment dels compromisos i unes polítiques públiques de qualitat, que facin costat a les empreses que creen valor, que milloren la cohesió social i que garanteixen la sostenibilitat econòmica, social i ambiental del territori.

Veure fitxa de Bona Pràctica Gutmar

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS