11.9.07

Noam Chomsky es pronuncia sobre "Èric i l'Exèrcit del Fènix"


Malgrat que per a algunes persones de fora de Catalunya i també de fora de l'Estat espanyol els pugui resultar incomprensible, volem contribuir a divulgar un dels esdeveniments recents en l'àmbit de la fiscalia, que posen damunt la taula la necessitat que la Responsabilitat Social de què tan parlem aplicada a les empreses, també se l'apliquin certes instàncies del món de la judicatura i la fiscalia.

L'empresa DIA també té part de responsabilitat en haver mantingut la denúncia malgrat haver-ho negat públicament, tot i que ni punt de comparació amb l'actitud predemocràtica de la fiscalia que atempta contra els drets humans.

Recentment, el prestigiós professor nord-americà Noam Chomsky, conegut pel seu activisme polític i autor de la teoria de gramàtica generativa, s'ha pronunciat sobre el cas d'Èric i l'Exèrcit del Fènix amb aquestes paraules:

"És increïble. Espero que els mitjans de comunicació en parlin i que hi hagi organitzada una protesta seriosa. El món hauria de saber-ho".

Chomsky ha fet aquestes declaracions després de veure el documental Èric i l'Exèrcit del Fènix, dirigit per Xevi Mató amb versió internacional de Heather Hayes, que narra el cas del nen de 14 anys que va ser acusat de terrorista per demanar l'etiquetatge en català a Supermercats DIA.

Èric, fan fervorós de les aventures de Harry Potter, de J.K. Rowling, va crear una pàgina web anomenada Exèrcit del Fènix, inspirada en el famós personatge, i va signar els seus correus amb el nom de la pàgina. Arran d'això, la Justícia espanyola, tot i saber que es tractava del web d'un nen de 14 anys, va mantenir l'acusació i va associar-lo a un exèrcit terrorista.

Actualment, la família de l'Èric està seguint tots els tràmits legals per dur l'Estat espanyol davant el Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg i el Tribunal de Justícia de les Nacions Unides sota l'acusació d'assetjament moral i psicològic a un menor.

Us recomanem el reportatge: Èric and the Army of the Phoenix (1/5) (2/5) (3/5) (4/5) (5/5)

Traducir CASTELLANO # Translate ENGLISH # Traduire FRANÇAIS # Übersetzen DEUTSCH # Arrevirar ARANÉS #