22.9.07

La Fundació Lluís Carulla premia la Federació Llull


La Fundació Lluís Carulla, una de les fundacions sota l'empara empresarial amb major història i vitalitat, ha anunciat que la Federació Llull –la coordinadora que aplega Òmnium Cultural, Acció Cultural del País Valencià i Obra Cultural Balear–, ha sigut mereixedora del XXXI Premi d’Honor Lluís Carulla per la seva contribució decisiva per enfortir la consciència de compartir una mateixa llengua en el conjunt dels Països Catalans. Els guardons es lliuraran el 28 de novembre al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

El director de la Fundació Lluís Carulla, Carles Duarte, ha remarcat que el Premi d'Honor, dotat amb 50.000 euros, es concedeix a persones o entitats que, amb la qualitat de la seva activitat científica, cultural o cívica, han ajudat a enfortir la consciència de comunitat nacional i el sentit de pertinença a la cultura catalana. Precisament, en els propers dies, la Federació Llull haurà de fer front a la multa de 300.000 euros que la Generalitat Valenciana ha imposat a ACPV per reemetre el senyal de TV3 al País Valencià.

Duarte ha lloat la tasca que fan les tres entitat que conformen la Federació Llull, alhora que ha valorat especialment "la seva decisió de col·laboració i l'entesa entre elles". Per la seva part, Jordi Porta, president d'Òmnium Cultural, ha expressat la seva satisfacció pel reconeixement de la Fundació Carulla i ha afirmat: "Continuarem treballant per tal de mantenir la unitat de la llengua i la cultura catalana i potenciar-ne el seu ús". Entre d'altres projectes futurs de la Federació Llull, Porta ha volgut destacar "la creació de xarxes entre els socis de les diferents entitats i la lluita per tal d'aconseguir el reconeixement de la llengua catalana tant a nivell europeu com estatal".

La Fundació Lluís Carulla va néixer a partir de la iniciativa emprenedora d’en Lluís Carulla Canals, mentre la repressió franquista imposava un gran silenci públic a la llengua i la cultura catalanes. Calia defensar-les i promoure'n l'ús per mantenir viva la nostra identitat nacional. La Fundació Lluís Carulla ha dut a terme una labor cultural i educativa important i continuada, que ha tingut una repercussió social positiva i que ha rebut destacats reconeixements institucionals i socials. Tot això queda ben reflectit, per exemple, en els volums publicats per l’Editorial Barcino, les nostres Nadales o les successives edicions dels Premis Baldiri Reixac, els d’Honor Lluís Carulla i els d’Actuació Cívica.


Traducir CASTELLANO # Translate ENGLISH # Traduire FRANÇAIS # Übersetzen DEUTSCH # Arrevirar ARANÉS #