24.9.07

Terceres Jornades d'Associacionisme i Voluntariat

El proper mes d'octubre se celebraran les Terceres Jornades d'Associacionisme i Voluntariat. Durant els dos dies que durarà la cita, es posarà especial èmfasi en l'elaboració del Pla Nacional de l'Associacionisme i el Voluntariat. Fa més de dos mesos que es va endegar el procés participatiu per a l'elaboració del Pla Nacional de l'Associacionisme i el Voluntariat (PNAV), que ha d'abordar els principals reptes que té el tercer sector a Catalunya.

Les terceres jornades són hereves de les primeres i segones, organitzades per l'Institut Català del Voluntariat (Incavol), les quals van donar lloc respectivament al primer i al segon Congrés Nacional de l'Associacionisme i el Voluntariat.

El compromís de la realització del Pla Nacional de l'Associacionisme i el Voluntariat prové precisament del 2n Congrés. En el marc del procés de treball iniciat per l’INCAVOL l’any 2001 fins el 2003 conjuntament amb el sector associatiu i de voluntariat de Catalunya, va realitzar-se el 2n Congrés Català de l’Associacionisme i el Voluntariat, organitzat el 2002, enel qual es va aprovar un Manifest i les conclusions de les ponències que establien les línies bases per a l’elaboració del Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat.

Dins aquest marc de redacció del PNAV, la Secretaria d'Acció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb la Comissió Rectora del Pla Nacional de l'Associacionisme i el Voluntariat, i el Consell del Voluntariat, convoquen aquestes III Jornades d'Associacionisme i Voluntariat. Les Jornades, que se celebraran els dies 19 i 20 d'octubre, pretenen ser un espai de trobada i de participació d'àmbit sectorial, on es treballi en l'elaboració del PNAV en 5 tallers diferents: Comunitari, Social, Cultural, Ambiental i Internacional. Aquestes jornades permetran sumar una feina des d'una òptica sectorial a l'elaboració del PNAV, que fins ara ha s'ha fet només en tallers participatius d'àmbit territorial.

Més informació PNAV

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS