12.9.07

Demà aniré en cotxe

Demà tinc una reunió a la qual no puc arribar tard. El recorregut el podria fer en tren i, temps enrere, no ho hauria dubtat ja que hauria comptat amb una previsió horària més precisa que no fent ús de les carreteres. Però demà no!

Ens havien anunciat que avui començava una nova etapa, post-caòtica, després de vuit mesos de desfeta absoluta del transport ferroviari a Catalunya. No de tot -cal aclarir-ho- sinó del que està sota la responsabilitat de RENFE i d'ADIF.

Però el paradís anunciat ha durat tot just unes hores. No havien tensat bé la catenària, i encara bo que se n'han adonat a temps i han pogut suspendre la circulació ferroviària. Encara sabran positivar la notícia.

Demà no me la jugo, pujaré al cotxe per a fer cent quilòmetres de carretera amb un únic ocupant. Un desastre per a la meva consciència i un desastre per al país. Fa temps que vam perdre la confiança en aquests gestors i els que tenen per damunt. No hi ha més crèdit. Donem el 2007 per perdut i esperem que el proper any puguem tornar a gaudir d'un bon servei de transport públic i que faciliti la minimització de l'ús de l'automòbil.

Post Scriptum: he fet bé d'anar en cotxe ja que malauradament i llastimosament hi ha tornat a haver problemes en diferents línies!

Articles sobre el tema publicats:
Butlletí sobre Renfe i RSE
Comentaris d'un article de RENFE
Barcelona i Santiago: problemes de mobilitat

Traducir CASTELLANO # Translate ENGLISH # Traduire FRANÇAIS # Übersetzen DEUTSCH # Arrevirar ARANÉS #