8.3.13

Desigualtat salarial entre dones i homes del 17% a Catalunya


  • Avui 8 de març se celebra el Dia de la Dona treballadora, i el 27 de febrer va ser el Dia europeu per a la igualtat salarial entre dones i homes
  • A Catalunya la desigualtat salarial entre dones i homes és gairebé del 17%

Amb motiu del Dia europeu per a la igualtat salarial entre dones i homes, el 27 de febrer es va realitzar una jornada per sensibilitzar i fer visibles les conseqüències de l'esquerda salarial entre gèneres i impulsar mecanismes per acabar amb aquesta discriminació. L’acte el va inaugurar la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, i el secretari d’Ocupació i Relacions Laborals del Departament d’Empresa i Ocupació, Ramón Bonastre.

A la jornada, celebrada a Barcelona, la professora de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de Barcelona, Raquel Serrano, va oferir una conferència sobre el paper de la negociació col·lectiva en l’ordenació de l’organització del treball i en la lluita contra la desigualtat salarial. A l’acte van assistir persones tècniques, expertes i agents socials de l’àmbit sindical i empresarial.

Segons dades de l'Idescat referents a 2010, a Catalunya la desigualtat salarial mitjana entre dones i homes és del 16,9%, més de 5 punts per sota que la mitjana espanyola, que se situa en un 22,5% tal com denuncia un informe de l'UGT que analitza les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística (de 2010). Aquesta desigualtat es dóna amb major mesura al sector privat i s'agreuja, fonamentalment, perquè els homes reben més complements salarials que les dones.

Però aquest és un problema que sobrepassa les nostres fronteres. El Parlament Europeu va aprovar una resolució el passat mes de desembre per demanar als països membres que adoptin mesures per frenar aquest desequilibri. 
Més informació
Font: www20.gencat.cat