27.3.13

Vilanova i la Geltrú, pla pilot per a ser una Destinació Turística Socialment Responsable

  • Josep Maria Canyelles, president de Vector 5 · Excel·lència i Sostenibilitat, va presentar la iniciativa de Destinació Turística Socialment Responsable als agents econòmics de la Taula de Turisme i Comerç de Vilanova i la Geltrú
  • En aquest projecte, liderat per la Fundació Pro Penedès, hi participen les ciutats de Vilanova i la Geltrú, el Vendrell, Igualada i Vilafranca del Penedès

20/03/2013 Presentació del Pla Operatiu de Promoció Turística a la Taula de Turisme i Comerç
El Club Nàutic Vilanova anuncia l'organització d'una Setmana Cultural del 20 al 28 d'abril
El Càmping Vilanova Park va ser l'escenari que va acollir ahir una nova trobada de la Taula de Turisme i Comerç de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. La sessió va comptar amb la presència de representants de l'Estació Nàutica, el Club Nàutic Vilanova, l'ADEG, la Cambra de Comerç, ViU Comerç, el gremi d'Hoteleria i Restauració, el gremi de Flequers, el Museu del Ferrocarril, tècnics de les regidories de Promoció Econòmica i Turisme, Comunicació i de Cultura; i representants municipals del PSC i de la CUP.

Gerard Figueras, regidor de Promoció Econòmica i Turisme, va ser l'encarregat d'obrir la reunió tot donant la benvinguda a Carlos Díaz, que recentment ha estat escollit nou president de l'Estació Nàutica de Vilanova i la Geltrú. Figueras també va anunciar que enguany es tornaria a organitzar la Nit de Turisme i Comerç de Vilanova i la Geltrú, pels voltants de juny, i que serviria de marc per a fer un homenatge al restaurador Ambrosio Alcover, traspassat fa poques dates,

Al llarg de la Taula de Turisme i Comerç es va presentar la proposta de Pla Operatiu de Promoció Turística 2013 on s'estableixen les prioritats sobre mercats emissors (públics de proximitat, de curta distància i europeus); els diferents canals a emprar (fires, guies, web, publicacions, revistes) o la descripció del públic objectiu per segments. Es tracta d'un document realitzat per la regidoria de Promoció Econòmica. En aquest sentit el pròxim dimarts 2 d'abril es farà una reunió oberta per tal de determinar la participació i les accions de la ciutat al pròxim Saló Internacional de Turisme de Catalunya.

La trobada d'ahir també va servir per presentar la planificació del calendari firal de Vilanova i la Geltrú 2013, i la nova organització dels mercadals de petit format tots els diumenges de l'any a la rambla de la Pau, al voltant del monument a Francesc Macià. En aquest sentit diversos membres de la taula van suggerir publicar un calendari global de totes les activitats anuals de la ciutat. Gerard Figueras va recollir la proposta i es va comprometre a elaborar aquest document en breu.

La sessió també va servir per a que la directiva del Club Nàutic Vilanova presentés la Setmana Cultural que organitzaran entre el 20 i el 28 d'abril d'enguany, i que te com a missió principal obrir les portes de l'entitat a la ciutadania. En aquest sentit han preparat un recinte que albergarà una Fira d'Indians i Brocanters, regates de creuers i de J80, la presentació en societat del Club Jove del CNV, diverses exposicions i una mostra de maquetisme naval, a més de diversos actes culturals com presentacions de llibres, conferències i concerts de sardanes, a més d'actes lúdics relacionats amb el món de la nàutica.

Així mateix, l'empresa Vector 5, a través de la Fundació Pro Penedès, va presentar a la Taula un projecte pilot de destinacions turístiques socialment responsables. Aquest projecte, en el que participaran les ciutats de Vilanova i la Geltrú, el Vendrell, Igualada i Vilafranca del Penedès, pretén desenvolupar el concepte des destinació turística socialment responsable com a estratègia per a difondre el sector turístic i les empreses que el conformen, i la capacitat de creació de riquesa de manera respectuosa amb els requeriments de la societat. Aquesta prova pilot quedarà restringida, de moment, a cinc establiments de cada una de les ciutats esmentades.

A l'apartat final de la reunió, des de la regidoria de Cultura es va anunciar que el pròxim 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, el museus de Vilanova i la Geltrú obriran gratuïtament fins a mitjanit i es faran concerts, visites guiades i s'instal·laran il·luminacions especials per a l'ocasió. El gerent de l'Estació Nàutica, Josep Manuel Pereira va explicar la presència de Vilanova i la Geltrú a la Fira Sebatur, a Sant Sebastià, aquest cap de setmana passat. Pereira va assenyalar la necessitat d'apostar pel turisme monoparental i pel turisme ecològic, i anuncià que l'Estació Nàutica podria obtenir en breu la denominació de Destinació de Turisme Familiar (DTF). També va intervenir el recentment incorporat regidor de la CUP, Raimon Ràfols que va explicar alguns dels trets que defensa la seva formació com la supressió de la tanca del port, la creació de la marca "Peix de Vilanova", la potenciació de turisme blau - verd, millorar la senyalització del senders, o la creació d'un alberg juvenil, entre d'altres. Per acabar, el regidor Gerard Figueras va explicar com a través de l'Agència de Desenvolupament NODE Garraf es va participar a la principal fira mundial de creuers que recentment s'ha celebrat a Miami.

La pròxima reunió de la Taula de Turisme i Comerç es farà el pròxim 30 d'abril i servirà per presentar la campanya promocional de l'estiu.