6.3.13

Castelló acull la Cimera de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents


Ir a la página de inicioCastelló acollirà el proper dia 17 d'abril la Cimera de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI) a la qual assistiran al voltant de 30 regidors i representants de totes les ciutats de la Xarxa.

Així, Bataller, alcalde de Castelló, ha explicat que l'actual president de la RECI, alcalde de Santander i també president de la FEMP, Íñigo de la Serna, ha comunicat als socis d'aquesta entitat a la cita que tindrà lloc a la ciutat i a la qual assistiran representants d'altres capitals de província com Barcelona, ​​Madrid, Pamplona, ​​Vitòria, València o Valladolid. En total, 29 ciutats conformen la RECI actualment.

D'aquesta manera, aquesta trobada que es celebrarà al CDT del Grau, versarà sobre la innovació per al progrés, amb el compromís de contribuir, des de l'administració local, al creixement econòmic, social i empresarial i a la millora de la qualitat de vida ciutadana, ha explicat Alfonso Bataller.

Actualment, la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents treballa en grups temàtics en matèries d'interès municipal amb l'objectiu d'estandarditzar les pràctiques que es desenvolupen en les ciutats i establir mètodes de procediment que permetin a les ciutats unir esforços, compartir experiències i bones pràctiques i aprendre en la gestió municipal.

Castelló forma part dels grups d'Energia, Mobilitat i Administració Electrònica, exposant les seves pràctiques més destacades i coneixent de primera mà els processos que s'estan desenvolupant en altres ciutats espanyoles de similars característiques. Actualment s'està treballant en temàtiques com l'estandardització del cotxe elèctric, la millora de l'administració electrònica, l'impuls de solucions a la mobilitat o la introducció de criteris d'eficiència energètica que permetin la reducció de les emissions i la millora de les prestacions de serveis públics.

Castellón pondrá en marcha un Plan 'Smart City' para mejorar la calidad de vida de la ciudadanía