25.3.13

El català és la llengua mitjana amb més capacitat d’atracció, segons l’InformeCAT 2013, un recull de 50 dades que radiografien la llengua


Captura_de_pantalla_2013-03-20_a_las_11 La Plataforma per la Llengua acaba de llançar una nova edició de l'InformeCAT, el seu informe anual sobre l'estat del català. El treball inclou xifres que demostren la vitalitat de la llengua catalana, com el fet que és la llengua mitjana amb més capacitat d'atracció i la 7a que més s'aprèn a Europa, però el treball evidencia també traves en el procés de normalització lingüística: 40.000 catalanoparlants de diferents zones de l'Estat espanyol no tenen reconeguda l'oficialitat de la seva llengua.

L'InformeCAT és un document que mostra una panoràmica de la salut del català a través d'un recull de 50 dades dels diversos àmbits que tenen una influència més gran per a la llengua. L'objectiu és posar sobre la taula un document de referència que s'actualitzi anualment i que permeti disposar d'un termòmetre sobre l'estat i l'evolució de la llengua. Per a l'elaboració de l'InformeCAT s'han consultat diverses fonts i els estudis que l'entitat ha realitzat durant el darrer any.

Descarrega't l'InformeCAT 2013 (PDF)