3.2.13

UPyD també sota sospita

Una de les conseqüències de l'escàndol que afecta el PP podria ser electoral, si no fos perquè d'aquí un mes pot estar tot oblidat. Depèn del tractament informatiu, d'altres escàndols o d'altres notícies d'actualitat. Som una societat amb memòria de peix! Però El Periódico afirma que si ara hi haguessin eleccions el PP perdria 50 diputats, que no afavoririen el PSOE sinó que la gran beneficiària seria Rosa Díez y el seu UPyD.

Ben curiós tot plegat perquè si el que va apareixent a la llum es confirma, resultaria que UPyD, amb només cinc anys de vida, hauria nascut de la corrupció suposaria un frau electoral i polític sense parangó. Segons les informacions publicades per El País sobre els papers de l'extresorer del PP, Basta Ya, l'associació cívica que va ser liderada per Rosa Díez i que va servir com a plataforma per a la fundació d'UPyD, va rebre sobres de diner negre. El partit polític que va néixer per regenerar la democràcia és que està involucrat en la trama de corrupció de la història democràtica espanyola.

Si bé tot semblaria apuntar que els grans partits han comès irregularitats al llarg de tota la seva existència, també podria succeir que aquells més petits que precisament usen un discurs de regeneració democràtica poden estar tacats de greus mancances.
Rosa Díez, l'ariet contra la corrupció, contra els excessos en les caixes d'estalvis, contra el malbaratament dels cotxes oficials, contra la despesa en les comunitats autònomes i contra tot el que no sigui ella mateixa, sembla que té molt a veure amb el cobrament de sobres procedents de la corrupció que tant critica i que li ha valgut la confiança de molts ciutadans fastiguejats i que van dipositar el seu vot a UPyD perquè sincerament van creure que regeneraria la democràcia.
La relació directa de Basta Ya, la plataforma originària d'UPyD, amb els papers de Bárcenas ha fet tremolar els dirigents de la formació magenta, ja tocada pels seus conflictes interns que li impedeixen una implantació regular pel conjunt del territori espanyol. Si hi ha un tema en què Rosa Díez se sent còmoda i on treu beneficis electorals és en la crítica contra la corrupció. La política magenta aconsegueix connectar amb la indignació a costa de paraules buides i un populisme exacerbat.



Cal recordar que en més d'una ocasió hi ha hagut converses entre UPyD i Ciutadans per confluir a les eleccions, ja que representen el mateix discurs i estratègia, però no s'han aconseguit posar d'acord. 

C's, per la seva banda, es val també del discurs de la regeneració democràtica, alhora que fa servir el discurs de l'odi i l'autonegació, i nega els drets democràtics per a Catalunya. També fa servir el discurs de no més de 8 anys en un càrrec, però el seu líder ja en porta 6 i ara diu que no té intenció de retirar-se quan hi arribi.

El fet que els nous partits, els més petits, els que van naixent fruit de la desconfiança que generen els més gran, caiguin en els mateixos errors pot suposar un desgast encara més gran de la democràcia i la confiança en el sistema representatiu i electoral basat en partits. 

Mentrestant, Rosa Díez no apareix...