2.2.13

El projecte europeu VERSO selecciona dues iniciatives catalanes per formar part del catàleg de bones pràctiques

En el marc del projecte VERSO (Voluntaris per l’ocupació europea), finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional a través del programa INTERREG IVC, el setembre passat es van establir els indicadors i la metodologia per identificar 24 bones pràctiques de voluntariat que millorin la situació ocupacional de les persones implicades. Dues iniciatives catalanes han estat seleccionades per formar part del catàleg de bones pràctiques del projecte.

El Departament de Benestar Social i Família, a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, ha presentat cinc iniciatives d’entitats catalanes, que tenen com a objectius principals la inserció sociolaboral de les persones usuàries. Les iniciatives se centren en temes com el mentoratge, la construcció de xarxa social, el voluntariat corporatiu, la implicació del voluntariat sènior i el paper clau del voluntariat en l’aposta per a la transformació social.

Les dues iniciatives catalanes seleccionades han estat les següents:
  • Obrint la porta a la Rehabilitació, de la Fundació per a la Reinserció de Dones (Ared), que té com a objectiu millorar l’ocupabilitat i l’empleabilitat de col·lectius amb dificultats per accedir al mercat de treball, especialment dones procedents de centres penitenciaris.
  • Fem possible la integració, gestionada per Voluntaris en Assessoria Empresarial (VAE), projecte d’acompanyament i tutorització en la recerca de feina i d’emprenedoria que s’adreça a col·lectius que per la seva situació de vulnerabilitat necessiten processos de més proximitat, més mediats i adaptats a les seves especificitats.

A banda de les iniciatives seleccionades, també van presentar bones pràctiques la Fundació Èxit, el Casal dels Infants i l’entitat Punt de Referència, totes elles molt ben valorades.

El passat mes de novembre delegats de tot Europa van assistir a la segona trobada interregional de VERSO, celebrada al Regne Unit.
Més informació

Web del projecte VERSO