16.2.13

5 de juny de 2013 - Dia mundial del Medi ambient

Enguany el lema de la celebració del Dia Mundial del Medi ambient fa referència al malbaratament alimentari "Think.Eat.Save". Es vol conscienciar la ciutadania sobre el consum responsable dels aliments i evitar així una pèrdua elevada d'aliments.

Només a Catalunya, anualment es malbaraten més de 260.000 tones d'aliments, que corresponen al 7% del que adquireixen les famílies, els restaurants i els comerços. És a dir, cada català llença cada any uns 35 quilos d'aliments que es poden aprofitar, dada que equival a llença el menjar consumit durant uns 25 dies o a alimentar mig milió de persones. Si parlem en termes econòmics, la pèrdua és de 112€ per habitant i any, un total de 841 milions d'euros a tot Catalunya.

L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) va presentar la guia Un consum + responsable dels aliments, un conjunt de propostes per prevenir i evitar el malbaratament alimentari. La guia és un resum de la Diagnosi del malbaratament alimentari a Catalunya, elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona per encàrrec de l'ARC.

http://unep.org/wed/