4.2.13

La lluita de Yoko Ono i Sean Lennon contra el fracking

Ara que el tema de fracking arriba a Catalunya, aportem aquesta notícia de Vilaweb:

Van fundar el 2012 Artists Against Fracking, una entitat amb dos-cents membres que denuncia els efectes negatius al medi d'aquesta tècnica extractiva de gasos


El 17 de gener, un grup de membres de l'associació Artists Against Fracking, com Yoko Ono, Sean Lennon, l'actriu Susan Sarandon, el pacifista Arun Gandhi i el cineasta Josh Fox, van visitar, acompanyats d'activistes i periodistes, els indrets on es fan prospeccions i extraccions de gas natural amb el controvertit sistema del fracking a l'estat nord-americà de Pennsylvània. La visita s'ha resumit ara en un vídeo de set minuts, on es mostren els efectes negatius d'aquesta pràctica en el medi i les comunitats que viuen prop de les zones d'extracció.

Artists Against Fracking es va posar en marxa l'agost del 2012, quan Yoko Ono i Sean Lennon van començar a mobilitzar-se contra els plans del governador de l'estat de Nova York, Andrew Cuomo, de legalitzar el fracking en aquest territori.

Des d'aleshores, a l'entitat s'han sumat dos-cents artistes, com ara Alec Baldwin, Beastie Boys, Beck, Lady Gaga, Paul McCartney, Richard Gere, Ringo Starr, Roberto De Niro, Rufus Wainwright, Salman Rushdie, Tom Waits i Wilco.

Notícia relacionada: