2.2.13

Monogràfic sobre RSE del Centre d'Estudis Jordi Pujol

Jordi Pujol parla sobre la Responsabilitat Social de les Empreses en el monogràfic de gener, on també hi ha articles de Lozano, Argandoña i Santacreu: LA RESPONSABILITAT SOCIAL CORPORATIVA

  • EDITORIAL: Les responsabilitats de les empreses. Jordi Pujol. En aquest editorial audiovisual Jordi Pujol analitza les responsabilitats del món de l'empresa i se centra en la responsabilitat social corporativa en el context de crisi actual, desgranant els impactes que tenen les empreses sobre la societat. Durada del vídeo: 6 min.
  • La responsabilitat social corporativa davant la crisi. Antonio Argandoña, professor d’Economia a l'IESE Business School. Llegir més Temps de lectura: 4 min.
  • Sempre oblidem el context. Josep M. Lozano, professor Departament Ciències Socials ESADE
  • Llegir més Temps de lectura: 7 min.
  • La responsabilitat social corporativa com a pilar de la nova definició d’èxit empresarial. Josep Santacreu, conseller delegat de DKV Assegurances.  Llegir més Temps de lectura: 4 min.

La responsabilitat social corporativa (RSC) és un concepte i una pràctica que s’ha introduït de forma progressiva en les empreses durant els darrers anys. Aquest infogràfic fa una aproximació a alguns dels conceptes fonamentals de l'RSC i a algunes dades a nivell internacional. De fet, la posada en marxa l’any 1998 de la Global Reporting Initiative (GRI) representa el primer esforç rellevant per establir uns criteris compartits i globalment acceptats a l’hora d’elaborar informes sobre els resultats econòmics, ambientals i socials de les organitzacions.