20.2.13

#6AC S'ha acabat la VI Jornada Anual de l'Institut d'Innovació Social

Avui he participat a la VI Jornada Anual de l'Institut d'Innovació Social.
 
He sentit comentaris molt bons de la ponència inaugural de Jem Bendel, director de l'Institut per al Lideratge i la Sostenibilitat de la University of Cumbria (UK), però sempre tinc la sensació que una conferència amb una bona oratòria i en anglès sempre s'acaba valorant exageradament més enllà del que hagi aportat. M'ha agradat... però esperava alguna concreció més gran.

Molt bé el taller en què he participat, a càrrec de Carles Vidal, fent una mica de teatre per a abordar la gestió de conflicte i les dinàmiques col·laboratives. També molt interessant el cas de NovoNordisk. I compte amb les sessions acadèmiques presentant models i matrius tot just després de dinar!

I per cert, parlant d'innovació, he fet una reflexió sobre un tema que també mereixeria una mica d'innovació per part de l'organització: Procediments respectuosos per a gestionar les identitats.

He fet aquestes piulades al Twitter (apareixen en ordre invers):
  1. Monedes socials són una bona innovació. En faig servir. Però tinc dubtes (p.e. Fiscals!). Cal estudis acadèmics! podria!
  2. si no s'assumeix la inn social per als gran temes d'una societat, aquesta mai sera una societat innovadora. Sols petits espais d'inn...
  3. Es parla d'empreses i ONG però la innovació social disruptiva tambe hauria d'il·luminar els reptes de governança. Aq temes fan por?
  4. pero han dit que felber és economista i no ho és. Ho dic perquè també és repensar Out Of the Box
  5. el ponent no coneix Felber (Economia de Bé Comú). Potser sols el coneixem a CAT gràcies al i singulars?? ;)
  6. "Why ask for change? When we can just be the change" Jem Bendell
  7. Bendell parla de monedes socials com a innovació. Podria preguntar quanta gent a la sala en fa servir! Jo tinc euros i turutes
  8. partimos de la base que las ONG españolas no son innovadoras: nos cuesta mucho innovar. Why?
  9. Completamente de acuerdo con en¿Ir más allá de la RSE? Ojito con cargarnos antes de tiempo la
  10. Comença la jornada d'Innovació Social a Esade: promovent la innovació social per mitjà de la col·laboració