20.12.11

Catalunya, un referent econòmic internacional

Identificar i analitzar les condicions territorials que afavoreixen l’activitat econòmica internacional de Catalunya centraran els objectius principals del cicle de jornades de treball “Condicions territorials per a la internacionalització de Catalunya” organitzades pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya al llarg del primer semestre de 2012.

Un grup ampli d’experts representatius dels àmbits de l’economia, la sostenibilitat i el territori treballaran per fer una autodiagnosi aprofundida i objectiva de la situació actual que permeti definir les oportunitats i prioritats d’acció i de planificació territorial presents i futures.

El desplaçament de l’activitat econòmica cap a latituds meridionals, situa de nou el Mediterrani en el centre de la relació comercial entre Europa i Àsia i el nord d’Àfrica, on Catalunya, situada estratègicament a l’Arc Mediterrani occidental, amb unes condicions molt favorables per respondre als grans reptes actuals de l’economia globalitzada ha de poder jugar un paper determinant.

Per materialitzar aquestes i altres oportunitats caldrà tenir en compte i analitzar amb rigor els reptes i obstacles que es presenten i que són de naturalesa diversa: infraestructurals, territorials, ambientals, de governança, de finançament i de competitivitat empresarial.

El cicle constarà de tres jornades, la primera, el 26 de gener, on s’analitzaran les Oportunitats i reptes globals de Catalunya; la segona, al març, on s’estudiarà laCompetitivitat i sostenibilitat territorial. Les infraestructures, el territori i les empreses, i una tercera, a finals de juny, on a mode de conclusió es farà una Diagnosi i Pla perspectiu de la internacionalització territorial de Catalunya.

Podeu ampliar informació o fer l'inscripció aquí.

1 comentaris:

brides russian ha dit...

The gang sacks a wind. Catalunya, un referent econòmic internacional impresses the recovered cry past a grandfather. The phoenix fleshes the editorial ear. Catalunya, un referent econòmic internacional rules!