19.12.11

Recaptació extraordinària a la Marató de TV3 malgrat la greu crisi econòmica

'La Marató' celebra el 20è aniversari amb 7,5 milions i frega el rècord de 2010

Imatge del marcador en finalitzar La Marató de l'any passat. Foto: TV3. 

Unes hores després de tancada l'edició 2011, la recaptació ja ha superat els set milions i mig d'euros,  continua fins al 31 de gener, un període que l'any passat va permetre recollir un milió i mig més, fins als 8.735.103 euros del balanç final. La 20e edició de 'La Marató' va tancar 15 hores de programa amb una recaptació de 7.231.628 euros, una xifra que frega el rècord que es va marcar l'any passat, amb 7.246.114 euros. 

Amb una mitjana lleugerament superior a 1 euro per ciutadà, la Marató de TV3 queda molt damunt d'altres teletons que es fan arreu del món, tot i que té el referent de la Telethon francesa, amb aproximadament 1,7€ per ciutadà. La principal telethon espanyola la fa Antena 3 amb una recaptació de 0,02 per ciutadà.

La duresa de la crisi que s'està vivint a Catalunya, que les famílies estan notant amb el 20% d'atur i amb els ajustaments de l'administració pública, fa que aquesta gran mostra de solidaritat encara tingui un valor molt més gran.

Com cada anys, el país sencer es va implicar amb la recollida de fons, que en aquesta ocasió anaven destinats a la investigació del trasplantament d'òrgans i teixits, amb la col·laboració de moltes entitats, ajuntaments, empreses, professionals, i el testimoni de moltes persones que han sobreviscut gràcies a donacions d'òrgans.

En una època on hi ha menys diners que mai, s'ha assolit una xifra que demostra que els catalans confien amb aquesta aposta de la televisió pública, Televisió de Catalunya, que ja suma més de 20 anys de vida. Al llarg d'aquests anys s'han aconseguit prop de 100 milions d'euros per millorar la situació de persones que pateixen malalties diverses. 

Com a nota curiosa, Catalunya perd en les 15 hores que va durar el programa el triple de diners que es van recaptar amb La Marató. Efectivament, durant aquestes mateixes 15 hores, aquests mateixos catalans envien a l'Estat espanyol 27.000.000 euros en impostos que mai els retornen, d'acord amb un 8,4% de dèficit fiscal sobre el PIB català, uns 16.500 milions d'euros anuals que serien inacceptables en els estàndards de qualsevol país democràtic. Són diners que donem a l'Estat sense rebre absolutament res a canvi, és a dir, cada ciutadà de Catalunya paga anualment a l'Estat espanyol 2.200€ sense rebre a canvi cap tipus de servei ni de prestació.