18.12.11

III Premis Proteus d’Ètica

PREMIS PROTEUS D’ÈTICA
Per iniciatives i persones que promouen l’ètica

El 12 de desembre de 2011, vam fer públic el veredicte del Jurat dels III Premis Proteus d’Ètica en un acte celebrat al Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya (Barcelona) i presentat per Jordi Sacristán, periodista de COM Ràdio. Amb aquests guardons volem destacar el paper d’entitats, persones i organitzacions, a vegades poc conegudes, que, en clau social i ètica, treballen en la construcció d’una societat més justa i responsable.

Els guardonats d’aquesta tercera edició són:
Personalitat de l’Any en l’àmbit social:
Arcadi Oliveres, economista i president de Justícia i Pau, “pel seu compromís davant de diferents causes, per la defensa dels drets humans, per proposar alternatives a la crisi actual i per encoratjar als adolescents a no perdre mai l’esperança”.
Personalitat l’Any en l’àmbit de la cultura i la comunicació:
Mònica Bernabé, periodista, en reconeixement al “seu treball periodístic a l’Afganistan, on és corresponsal, i per la seva tasca al capdavant de l’Associació pels Drets Humans a l’Afganistan”.
Personalitat l’Any en l’àmbit esportiu:
Isidre Esteve, pilot de ral·lis, “pel seu esforç i ganes de superació, que són un exemple per a moltes persones”.
Iniciativa empresarial:
Viver de Bell-lloc, centre especial de treball per persones amb dificultats, “per la seva doble aposta: comerç ecològic de proximitat i integració social i laboral de discapacitats mentals”.
Projecte Pedagògic:
Cor Vivaldi, Petits Cantors de Catalunya, cor infantil escolar de l’Escola IPSI, “per transmetre i ajudar a viure a adolescents valors com l’esforç, la feina ben feta, la decisió, el respecte als companys, la recerca permanent de la millora i la superació”.
Projecte Social:
Comunitat de Sant’Egidio “per treballar en favor del diàleg interreligiós i actuar de mediador en conflictes bèl·lics”.
Cultura i Comunicació:
Cavall Fort, revista infantil que aquest 2011 ha complert 50 anys, “per aportar entreteniment, coneixements i valors als més petits, al llarg dels seus 50 anys, dels gairebé mil dos-cents números editats i de les milers de pàgines publicades”.

Durant l’acte també es va distingir amb el premi Valors a tota una trajectòria, lliurat per l’Associació Cultural Valors, a Maria Victòria Molins, religiosa teresiana qui ha dedicat bona part de la seva vida a treballar amb les persones més desafavorides, especialment, del barri del Raval de Barcelona.
Felicitats a tots els guardonats i també als candidats.

Gràcies al Jurat, al Comitè d’Experts, als qui ens heu fet arribar propostes, al Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, a Valors, a en Jordi Sacristán, a tots els assistents a l’acte i a la resta d’implicats. Gràcies per fer realitat aquest projecte.

Si fa milers d’anys l’ètica va néixer amb l’esperança de servir com a criteri compartit per a una vida feliç en comunitat, no és avui un criteri plenament vigent i actual?

Font i imatges: http://www.editorialproteus.com/premis/