14.12.11. El Cercle Català de Negocis va presentar a la Borsa de Barcelona -en una sala plena a vessar- l’estudi ampliat sobre les empreses cotitzades catalanes que porta per títol: “Cotitzades catalanes: fem negoci, fent país”. El CCN, mitjançant Ramon Carner, president de l’entitat, i Joan Canadell, secretari general, van reclamar a la Generalitat que s’impliqui en la promoció de la Borsa de Barcelona com a eina per ajudar econòmicament les petites i mitjanes empreses. En paraules de Joan Canadell, “cal convertir la Borsa de Barcelona en la Borsa Nacional de Catalunya i per això cal que la Generalitat la patrocini”. Ramon Carner hi afegeix que “potenciar la Borsa de Barcelona és una forma de potenciar el país” i anima la Generalitat a prendre una actitud activa en aquets sentit.
Canadell va reiterar que les empreses catalanes “poden trobar a la Borsa el finançament que no els donen els bancs” i va recordar a les indústries del país que “és més rendible invertir en les empreses que cotitzen a la Borsa, que tenen millors resultats que les que ho fan a l’Íbex 35 o, fins i tot, al Dow Jones, que no pas comprar Bons de la Generalitat que l’únic que fan es entrampar més el país i fer el forat de l’administració més gran”.
Pel Cercle Català de Negocis cal un acció decidida de l’administració pública per promoure el Mercat Alternatiu Borsari de la Borsa de Barcelona, avui encara no prou conegut. Una manera de fer-ho és aplicar les deduccions fiscals contemplades per llei en les inversions fetes en aquest mercat, i que estableixen fins a un 20% de deducció de l’IRPF sobre les quantitats invertides en l’adquisició d’accions d’aquest Mercat, fins a un màxim de 10.000 euros.
Pel CCN, la Generalitat pot treballar en tres eixos per promoure aquest mercat: fer una campanya informativa per donar-lo a a conèixer; coordinar el suport institucional amb les patronals catalanes i millorar les deduccions als inversors. Canadell va reblar el clau de la intervenció quan va recordar que si Catalunya fos un Estat seria molt atractiu pels inversors, perquè seria el 4t de més PIB/ capita d’Europa; el 3r amb més capacitat exportadora del món i tindria un atur similar a Holanda, situació molt diferent de la que viu Espanya.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada