2.1.14

El consum responsable serà tendència al 2014

Una de les principals conseqüències de la crisi econòmica ha estat la pèrdua de confiança de la societat en les empreses. En aquest sentit, el consum responsable, relacionat amb l'ètica i la sostenibilitat, serà una de les principals tendències per a l'any que, segons de The Economist.
 
The Economist Intelligence Unit acaba de fer pública un informe especial, basat en entrevistes a més de mig miler d'executius, amb les principals prediccions econòmiques per sectors econòmics. Desastres com l'enfonsament del Rana Plaza, en què van morir prop de 1.200 persones, han posat els impactes socials, socials i de bon govern en l'agenda dels consumidors.
 
Així, s'afirma que "les grans companyies minoristes seran cada vegada més jutjades per la seva reputació ètica, així com els preus i la qualitat. Això probablement es converteixi en crucial en les activitats de relacions públiques, a més d'influir en els productes".
 
En concret, el 52,9% dels enquestats es mostra d'acord que el comportament dels consumidors estarà, el 2014, més influenciat per temes relacionats amb l'ètica i la sostenibilitat, enfront d'un 26,5% que no es defineix i un 20,6% que es mostra en contra d'aquesta afirmació.
 
En el sector de l'automoció es produirà previsiblement un increment de les restriccions al trànsit a les grans ciutats per la manca d'infraestructures adequades, així com per l'increment de la pol·lució. Quant al tipus d'automòbil, serà l'any de les bateries d'hidrogen.
 
D'altra banda, els responsables de l'estudi auguren un increment de la nacionalització de l'energia en els països emergents, el que provocarà un augment dels impostos i royalties que hauran de pagar les companyies. A més, les energies renovables tindran una el 2014 un major pes i rellevància en el sistema energètic mundial.
 
En el terreny de la salut, hi haurà una major regulació dels assajos clínics, principalment a la Unió Europea, i el turisme sanitari serà una de les principals fonts de competitivitat entre les companyies i països.

Font: Servimedia, via http://www.eleconomista.es/interstitial/volver/cetelem/empresas-finanzas/noticias/5425182/12/13/El-consumo-responsable-sera-tendencia-en-2014.html