2.1.14

El Constitucional condemna Telecinco per ridiculitzar un discapacitat

Segons llegim a l'ARA, el Constitucional ha condemnat Telecinco per ridiculitzar un discapacitat. Cap sorpresa i en la línia d'aquesta emissora.
Una entrevista emesa a 'Crónicas marcianas' –Telecinco– a l'octubre de 2002 ha rebut una sentència condemnatòria per part del Tribunal Constitucional. Segons detalla ' El País', l'alt tribunal considera que aquesta entrevista va vulnerar el  dret a l'honor, la intimitat i la pròpia imatge de l'entrevistat, que té una discapacitat física i psíquica del 66%. La sentència, que ha estat aprovada per unanimitat, rectifica el Tribunal Suprem, que va considerar que, en ser consentida i en no estar incapacitat judicialment l'entrevistat, prevalia el dret a la informació sobre el seu honor.Va ser el fiscal el que va presentar el recurs d'empara, en la seva funció de tutela de les persones discapacitades.
Segons el text del màxim tribunal espanyol, l'entrevista amb Pablo "no té, des de cap perspectiva, ni l'interès públic ni la rellevància pública necessàries" perquè estigui coberta "pel dret a la llibertat d'informació". "No només no tenia de valor informatiu sinó que, a més, va ser realitzada únicament amb propòsit burlesc, per ridiculitzar l'entrevistat, posant de relleu els seus signes evidents de discapacitat física i psíquica".

Tele 5 ja té un llarg historial... en conductes allunyades de l'ètica. I per això n'hem anat parlant des d'aquest blog en diferents ocasions. És curiós que la que aparentment sembla ser la cadena de televisió més irresponsable socialment parlant, fos precisament la que rebés suport per part de la Banca Ètica Tríodos Bank (desconec com està aquest suport ara per ara).

Aquestes són algunes de les darreres reflexions sobre Tele 5:

1.9.13 El paper dels stakeholders: no excedir-se
15.8.13 Burger King retira la publicitat del 'Campamento de verano' de Tele 5 per "denigrar" la dona
21.7.13 La Marca España s'enfonsa i busca bocs expiatoris
24.3.13 Ironia contra la xenofòbia i les provocacions  // Ironía contra la xenofobia y las provocaciones
8.11.11 Tríodos o Díodos? La pota no ètica d'un banc que no complia la llei
8.11.11 El degoteig xenòfob de Telecinco

Més antics: