3.1.14

Bhutan, el primer país del món en permetre només l'agricultura ecològica

  • Bhutan, un país amb uns 750.000 habitants, es convertirà abans del 2020 en el primer del món en el qual tots els seus aliments es conrearan amb pràctiques d'agricultura ecològica
  • Bhutan és un regne de l'Àsia meridional, situat al vessant meridional de l'Himàlaia, que limita al nord amb el Tibet i al sud, l'est i l'oest amb l'Índia
Abans del 2020 estarà prohibida la venda de químics pesticides i herbicides.

Els agricultors butaneses utilitzaran per als seus cultius únicament abonaments orgànics naturals, obtinguts de la seva ramaderia, i cap producte químic artificial.

Actualment gran part de la seva agricultura és orgànica, en no utilitzar a penes pesticides i herbicides artificials pel seu alt preu.

Bhutan té la intenció d'exportar els seus aliments naturals als grans mercats xinès i indi, els seus veïns geogràfics.

El ministre d'agricultura Pema Gyamtsho, que és també un agricultor com altres ministres en aquest país, ha anunciat aquest pla en la Cimera de Desenvolupament Sostenible, celebrada a Nova Delhi (L'Índia) a començaments d'aquest mes.

El ministre va recalcar els efectes nocius de l'ús de fertilitzants químics en la qualitat de fruites i verdures pel seu menor valor nutricional i la contaminació de les aigües subterrànies.

Els butaneses tradicionalment practiquen tasques agrícoles, que sense l'ús de productes artificials, mantenen produccions d'aliments prou altes i mantenen la qualitat agrícola dels terres.

La intenció del govern per mantenir la producció d'aliments sense químics és augmentar les terres de regadiu i usar varietats locals que són resistents a les plagues.

Els agricultors de Bhutan s'enfronten en els últims anys a seriosos problemes com la sequera o l'escassetat de mà d'obra que emigra a les ciutats.

Creus que una cosa així seria possible en algun altre país del món?

Font: pressenza.com via gencat