26.3.12

La Marató per la pobresa ja té data i la primera aportació

La Marató per la pobresa ja té data, el diumenge 27 de maig, i els primers 200.000 euros

El Futbol Club Barcelona va anunciar la setmana passada que el club destinarà a la Marató per la pobresa de TV3 els 200.000 euros que l'emissora espanyola COPE ha pagat al club en concepte de multa per haver difós una informació falsa i no contrastada.

La Marató per la pobresa, de la qual ja hem anat informant, és una iniciativa excepcional i puntual que vol mobilitzar la ciutadania i donar suport a les entitats i persones que treballen per combatre-la.

I també té lema: "Que ningú es quedi fora de joc". Els fons que es recaptin aniran destinats a "ajudar els que ajuden". Finançaran projectes socials del tercer sector relacionats amb els àmbits assistencial, l'habitatge, la inserció sociolaboral i els infants.

En el web s'aniran incloent totes les novetats referents a la Marató per la pobresa, una de les quals és que avui també s'obre el termini per inscriure's per participar-hi com a voluntaris. D'altra banda, el Patronat ha decidit obrir el 28 de març la convocatòria per a la presentació de projectes socials que podran optar als fons recaptats, el mateix dia que la web farà públiques les bases.

El període per fer donatius ja està obert. El sistema per fer-los és a través del número del compte corrent de la Caixa 2100-0555-35-0202050076 i Servicaixa. A partir de l'1 de maig fins al 30 de juny, també es podran fer per internet i mòbil. I el dia de la Marató, el 27 de maig (dia únic), trucant al telèfon 905 11 50 50.

El programa de TV3, dirigit per Lluís Bernabé i presentat per Antoni Bassas i Agnès Marquès, començarà a les 12 del matí i està previst que tingui una durada de 13 hores, aproximadament.