29.3.12

El diari 'El País' critica amb duresa la violència del Reial Madrid de Mourinho al seu editorial

"El País" ataca l'entrenador portuguès i el fa responsable directe de "l'escalada de violència, les actituds fatxendes i els insults greus als àrbitres" que protagonitzen jugadors i tècnics del Madrid.

L'editorial del diari 'El País' parla clar a partir del "vergonyós espectacle" de fa uns dies a l'estadi del Madrigal: "aquesta escalada de violència, que ofèn vivament als madridistes més conspicus, té responsables –comença el text, després de descriure els greus incidents que van protagonitzar jugadors i tècnics al túnel de vestidors del camp del Vila-real, uns incidents que bategen com a 'túnel borroka'–. El més immediat és Mourinho, un entrenador que, des que ha arribat al club, ha envilit el que ha tocat, encoratjant actituds fatxendes en els seus jugadors i insultat greument els àrbitres". També subratllen la responsabilitat "inevitable" del president blanc, Florentino Pérez, "per defensar els menyspreus més infames de l'entrenador".

El diari 'El País' aprofita el text per exigir més duresa en les sancions dels organismes federatius, per no permetre que el Madrid segueixi amb aquest comportament i deixar d'assumir el risc "que es produeixi un incident greu". "[El Madrid] constitueix un germen de crispació allà on es presenta el club que van honrar Di Stéfano o Velázquez i que ara menyspreen l'entrenador lusità i la seva guàrdia de corps dins i fora del camp".

"És probable que el Madrid guanyi la Lliga –acaba el text– però, per a qualsevol bon aficionat, ha perdut alguna cosa més valuosa". [ARA]