5.3.12

Primera trobada estatal de Monedes Socials i Complementàries (projecte)

Apreciats/des innovador/es en iniciatives de monedes i economies socials,

Us informem del nostre projecte d’organitzar un "Primera trobada estatal de Monedes Socials i Complementàries" i per demanar-vos la vostra opinió mitjançant el FORMULARI SONDEIG

PRIMERA TROBADA ESTATAL DE MONEDES SOCIALS I COMPLEMENTÀRIES
- Projecte -

RAÓ DE SER I OBJECTIUS

El febrer del 2011 va tenir lloc a Lió un Simposi Internacional sobre monedes socials i complementàries. En ell es va posar de manifest que en l’actualitat existeixen molts models de monedes socials més o menys locals (pobles, ciutats, comarques, regions, etc.) En molts punts del Planeta. Alguns models ja funcionen des de fa temps, altres estan començant, però difícilment trobem dos models exactament iguals, cada moneda ha nascut en un lloc concret, lligada a la seva història, a la seva tecnologia, a les seves possibilitats i a la seva gent.

La crisi actual està estimulant la imaginació i afavorint que en molts llocs s’estiguin organitzant iniciatives d’economies socials locals amb moneda pròpia, a Espanya també està passant aquest fenomen, que està avançant junt amb les anomenades economies alternatives i solidàries.

A la nostra ciutat Vilanova i la Geltrú, ja l’any 2009 i en el marc de la iniciativa del moviment de transició (Transició VNG), varem començar a estudiar i treballar per implementar una moneda social local, això s’ha concretat amb la creació de l’associació ECOL3VNG (ecosistema econòmic ecològic local) que està començant a fer realitat un sistema econòmic propi des de fa ja més d’un any, encara a molt petita escala.

La situació actual de l’economia i d’aquest despertar de les economies locals ens ha portat a pensar que seria molt interessant organitzar una trobada estatal a la nostra ciutat per avançar en els següents aspectes:

Coneixement mutu d'aquestes iniciatives locals.
Consolidació d'una xarxa de monedes socials (alternatives i / o complementàries), entenent per monedes socials tots aquells sistemes que sense utilitzar l'euro, contribueixen a que les persones puguin intercanviar per resoldre les seves necessitats bàsiques.
Avançar en la creació de protocols d’intercanvi entre aquestes monedes socials locals, per poder connectar-les d’alguna manera, tenint en compte les seves diferències.
Donar a conèixer públicament aquest fenomen creixent en el món, com a element imprescindible del nou model econòmic del futur.

SOBRE LES JORNADES

QUAN?

Del dijous dia 12 (tarda, acollida) fins al diumenge 15 (matí) de juliol de 2012.

ON?

A Vilanova i la Geltrú (bella ciutat costanera situada entre Barcelona i Tarragona). A les instal·lacions de la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya).

CONTINGUTS PREVISTOS DEL PROGRAMA:

·         Bloc Internacional: amb participació de persones referents en el tema (Bernard Lietaer, Heloisa Primavera d'Argentina-, Eric Brenes, Chiemgauer (Alemanya), Andrea de Toulouse, Armando Garcia, Vanessa Sousa (Portugal), Yasuyuki Hirota (Miguel) de Japó, etc.). - Falten confirmacions -

·         Bloc estatal: les iniciatives que decideixin exposar la seva experiència (a criteri del comitè tècnic).
Tallers i espais d'informació i de debat.

·         Elaboració de conclusions.

¿PREU?
S'està estudiant que sigui el més econòmic possible, per això s'estan buscant complicitats en l'organització de les mateixes. Des de l'Administració Local, la UPC, entitats ciutadanes i totes les ofertes possibles sobre allotjament i menjars.

-------

Per a una millor organització i previsió econòmica, us demanem:
     1. Que contesteu el FORMULARI SONDEIG durant el mes de març. El resultat de les respostes juntament amb el suport aconseguit, seran determinants per a la  definitiva organització de la trobada.

2. Que ho doneu a conèixer, reenviant el correu electrònic, a persones / iniciatives que conegueu del territori espanyol.

Durant el mes d’abril us comunicarem els resultats i sabrem amb certesa si és possible fer realitat la trobada. Us enviarem el programa definitiu i la INSCRIPCIÓ per emplenar.

Moltes gràcies.
Comitè organitzador