10.3.12

Ara a Lleida! Jornada formativa en RSO: Escenari 2013, canviem o ens canvien?

Formació ESCENARI 2013

  • Després de l'èxit de la jornada feta a Barcelona, ara la FCVS convoca la jornada formativa sobre RSO a Lleida 
  • L'objectiu és donar eines i estratègies de responsabilitat per tal d’enfortir les entitats de voluntariat
JORNADA LLEIDA ESCENARI 2013: CANVIEM O ENS CANVIEN?
Dia: 20 de març de 2012
Horari: de 16h a 20h Lloc: Cambra de Comerç de Lleida (Sala d’Actes) - C/ Anselm Clavé, 2 (25007 - Lleida)- Mapa Google Maps
INSCRIPCIONS OBERTES del 07/03/2012 a 19/03/2012 (ambdós inclosos)
PERSONES D'ENTITATS FEDERADES:
PERSONES D'ENTITATS NO FEDERADES (Preu: 10 €):
Entreu al web de la FCVS per a la inscripció 

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) continua el cicle de tres jornades formatives en Responsabilitat Social de les Organitzacions (RSO) a les quatre capitals catalanes durant l’any 2012, gràcies a la col·laboració amb el Consell General de Cambres de Catalunya.

El sector està cada cop més convençut que és estratègic enfortir-se en eines i estratègies de Responsabilitat Social per tal d’aportar més valor a l’entramat social i aprendre a captar més recursos, no només econòmics, tot col.laborant amb altres companys de camí.

Per això, la FCVS s'ha imaginat en l’hipotètic escenari 2013, en una nova convocatòria de Marketplace, i es pregunten com volem ser-hi: Desorientats? Fatigats? En procés de transformació? Enfortits? Per tal d’arribar-hi des de les millors posicions, han dissenyat tres jornades formatives: la primera per fer una autodiagnosi, la segona per analitzar i aprendre com dialoguem amb els grups d’interès i la tercera per saber identificar els reptes del territori.

JORNADA FORMATIVA EN RSO: ESCENARI 2013, CANVIEM O ENS CANVIEN? Jornada sobre gestió del canvi a les entitats. Som útils socialment? Ho podem ser encara més? Ho som per a tothom? Quins són els nostres interlocutors? Sabem innovar per aportar valor a partir de la nostra missió i visió? Jornada d’aprenentatge i d’autodiagnosi sobre gestió del canvi i com afrontar transformacions necessàries i, algunes, urgents.

CONDUCTORS:
La primera jornada, feta a Barcelona, va ser tot un èxit, tant pel que fa a l’assistència com per la valoració dels continguts: Un centenar de persones a la 1a jornada en RSO.

Podeu llegir l'article de reflexió Responsabilitat social de les empreses i de les entitats socials: crear confiança i col·laborar:
Per a les entitats socials, ja siguin d'acció social, culturals, o cíviques en general, l’apropament a les empreses ha vingut donat bàsicament per raons de necessitat de finançament en el marc de la filantropia tradicional o de les línies d’esponsorització que porten a terme algunes companyies.

En els darrers anys s’ha pogut observar com algunes empreses han passat de tenir un caràcter més passiu o receptiu de propostes a un enfocament més proactiu a partir de l’establiment d’un seguit de compromisos amb la comunitat i amb l’entorn. [més]