25.3.09

El Departament d'Acció Social i Ciutadania crea els Premis Catalunya Social

Reconèixer institucionalment l'esforç i la dedicació dels qui treballen a favor de l'acció social és l'objectiu dels Premis Catalunya Social. Amb aquests guardons el Departament d'Acció Social i Ciutadania vol premiar els qui estimulin comportaments professionals i actuacions -individuals o col·lectives- que millorin la qualitat de vida de la ciutadania, o hagin assolit un compromís en la construcció d'un país més solidari i cohesionat.

Els premis consten de sis categories:

* Premi Acció Social Local: administracions locals per la seva excel·lència en la gestió de serveis socials.
* Premi Acció Social i Comunicació: mitjans de comunicació per la seva especial sensibilitat amb temes d'acció social i ciutadania.
* Premi Acció Social Tercer Sector: entitats sense ànim de lucre, remarcables per la seva tasca associativa i contribució al procés de construcció d'una societat solidària, cohesionada, igualitària i que fomenti la participació de la ciutadania sense reproduir cap tipus de discriminació.
* Premi Acció Social Empresarial: empreses privades per la innovació en el camp dels serveis socials.
* Premi a la Trajectòria Professional: persones per la seva trajectòria professional en el camp dels serveis socials.
* Premi DIXIT: persones o equips d'investigació que, al llarg de la seva carrera, hagin contribuït a l'evolució del coneixement en serveis socials i la seva gestió a través de la definició de sistemes d'informació, treballs de recerca, tesis, etcètera, des de la perspectiva de les ciències socials i el benestar.

Aquesta iniciativa forma part de les actuacions que, des del Departament, es porten a terme per fomentar actituds i accions que millorin la qualitat de vida dels ciutadans de Catalunya.