19.3.09

Es presenta el màster de Comerços que inclou l'RSE

Aquest matí s'ha presentat la segona edició del Màster en gestió i ordenació del comerç urbà (2009 - 2010), de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Diputació de Barcelona.

Per part de la UOC ha intevingut Josep Maria Duart, vicerector de Postgrau i Formació Contínua, i per part de la Diputació de Barcelona, Xavier Florensa, president delegat de l'Àrea de Comerç, i Esther Batalla, Cap de Servei.

Diferents docents del curs han anat presentant els continguts de les seves assignatures. Josep Maria Canyelles ha presentat el bloc de Responsabilitat Social, que de nou forma part del temari, dins del mòdul de Noves fórmules de gestió per als centres urbans. Segons Canyelles, l'RSE troba en la distribució la baula trencada de la seva cadena de valor, ja que es troba just entre les empreses que ja comencen a gestionar la seva RSE i la ciutadania que va incorporant una major sensibilitat, mentre que sovint l'RSE no és un atribut que formi part del procés de venda. D'altra banda, la responsabilitat social en el comerç pot afavorir el desenvolupament de territoris socialment responsables.

Cal fer notar el caràcter avançat i pioner d'aquesta proposta formativa, per tot el seu caràcter, però específicament també per la inclusió de continguts d'RSE i també d'aspectes ambientals o de gènere. En aquest darrer sentit, Ester Batalla ha presentat els continguts sobre la perspectiva de gènere en el comerç.

Informació del postgrau

Primer any de l'itinerari formatiu: El postgrau en desenvolupament i promoció del comerç urbà es configura com un curs independent que permet obtenir el títol de postgrau i que recull els principals aspectes que afecten el desenvolupament del comerç urbà: coneixements normatius, urbanístics, socials, econòmics, de l'empresa comercial, de promoció i dinamització comercial i models de gestió dels centres urbans.

Període de realització: Febrer - Desembre 2009

Programa formatiu: Descarregueu l'opuscle de l'itinerari del màster desglossat en anys i mòduls [en format pdf, 733,49 kB]

Destinataris:
  • Càrrecs electes i personal tècnic de comerç dels ens locals de la província de Barcelona.
  • Professionals del comerç que desenvolupin la seva activitat en associacions de comerços, entitats o empreses que fins als sis mesos anteriors a l'edició de cada curs tinguin o hagin tingut una relació contractual amb algun dels ens locals de l'àmbit territorial de la Diputació de Barcelona.


Escrits anteriors sobre RSE i comerç
  • Article "Comerços responsables socialment". El mes de febrer del 2008 va tenir lloc un debat sobre «Responsabilitat Social Corporativa en el comerç» del qual ja us en vam informar oportunament. Ens plau posar a la vostra disposició l'article que es va lliurar als assistents i que trobareu al web de la Diputació de Barcelona, organisme organitzador de l'acte.
  • 26.9.07 Comerços responsables socialment. El darrer número de l'e-Comerç, el Butlletí de Comerç Urbà de la Diputació de Barcelona, té com a signatura convidada un article de Josep Maria Canyelles sobre la Responsabilitat Social dels comerços, un àmbit encara força als inicis però que on es comencen a fer certes apostes.
  • I dues newsletters que també hi reflexionen:


Referència en el Ressort