La CE acaba de publicar un document en el qual recorda que l'RSE segueix sent una 'prioritat en la seva agenda'. L'Executiu comunitari ha demanat també a les empreses, 'especialment al sector financer', que prestin més atenció a les polítiques ètiques i responsables.
Aquells que van pensar que la crisi s'empotaria per davant el moviment de la responsabilitat social corporativa han d'estar, pel cap baix, desconcertats. A les declaracions d'intenció realitzades per moltes de les grans empreses en el sentit que seguiran apostant per l'RSC, que ja forma part de la seva estratègia de gestió, i sobre la qual es recolzaran per sortir reforçats de la crisi, s'han unit més recentment les declaracions de la Comissió Europea, que insta les empreses que en aquests temps de crisi prestin una major atenció a la responsabilitat corporativa.
L'Executiu comunitari diu haver constatat un increment en les activitats relacionades amb l'RSC que duen a terme les empreses, però al mateix temps detecta que hi ha encara algun dèficit en el nombre d'informes de sostenibilitat que s'editen.
Per aquesta raó Brussel·les acaba de publicar un document en què reclama a les empreses 'especialment del sector financer' que prestin més atenció a l'ètica i a les polítiques de responsabilitat social empresarial, en general. La CE recorda a les organitzacions que mantenir les polítiques d'RSC a llarg termini pot aportar importants beneficis, tant econòmics -derivats d'una millor gestió i d'una major implicació dels treballadors-, com des del punt de vista de la millor imatge i reputació.
Les recomanacions de l'àrea d'ocupació, afers socials i igualtat d'oportunitats de la CE, que dirigeix el comissari Vladimir Spidla, han coincidit en el temps amb les conclusions de l'última reunió del consell del GRI (Global Reporting Initiative), la referència més important per elaborar memòries de sostenibilitat.
[continuar llegint text original d'Arantxa Corella al Cinco Días]
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada