17.3.09

La Xarxa Laboral del Raval premia les empreses socialment responsables

El 25 de març es celebra la 1a edició dels Premis a l’Excel·lència Empresarial

La Xarxa Laboral del Raval, impulsada per la Fundació Tot Raval, ha organitzat una Jornada informativa sobre els avantatges per a les empreses que exerceixen la Responsabilitat Social Corporativa. En el marc de la Jornada es farà entrega dels Premis a l’Excel·lència Empresarial atorgats per la Xarxa que tenen com a finalitat distingir a les empreses i agrupacions empresarials que hagin implementat amb èxit els valors de la Responsabilitat Social Corporativa (RSC), contribuint activa i voluntàriament a la millora social, econòmica i ambiental, havent adquirit un compromís vers al desenvolupament de la comunitat.

El dimecres 25 de març, entre 10 i 12.30h, el Museu Marítim de Barcelona acollirà una jornada que té com a eix central els 1ers Premis a l’Excel·lència Empresarial que atorga la Xarxa Laboral del Raval com a reconeixement a les empreses que es regeixen per valors socialment responsables. L’acte començarà amb una ponència, a càrrec de Josep Maria Canyelles (Responsabilitat Global), que versarà sobre els principis de la Responsabilitat Social Corporativa per tal de contextualitzar l’àmbit de relació d’empreses i entitats socials. A continuació, la Sra. Carme Banyeres, Cap de Servei del Programa d’Inserció laboral del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, exposarà els incentius i subvencions a les empreses que contractin a persones que rebin la Renda Mínima d’Inserció (RMI) o bé que provinguin d’empreses d’inserció.

A les 11h, representants de les 21 entitats de l’àmbit de formació i inserció que formen part de la Xarxa, faran una explicació detallada dels serveis que la Xarxa Laboral del Raval ofereix com a mediadora entre el teixit empresarial i les persones en recerca de feina. Es farà una exposició de les seves línies i metodologia de treball i dels resultats obtinguts fruit de la intermediació amb empreses. S’aprofitarà aquest punt per presentar la web www.xarxalaboralraval.org.

Per últim, a les 11.45h, es farà l’acte d’entrega de guardons de la 1a edició dels Premis a l’Excel·lència Empresarial a les organitzacions empresarials i institucions que hagin desenvolupat la seva activitat a la província de Barcelona i estiguin vinculades a les entitats membres de la Xarxa Laboral del Raval mitjançant la col·laboració en activitats i accions d’impacte sociolaboral. Hi ha tres categories a concurs: Premi a l’agrupació empresarial socialment responsable, Premi a l’empresa socialment responsable i Premi a la institució sociocultural més compromesa amb els principis de l'RSC. El trofeu consisteix en una reproducció de l’emblemàtic Gat de Botero.

La Sr. Itziar González, Regidora del Districte de Ciutat Vella tancarà la Jornada i a continuació s’oferirà un refrigeri als assistents. L’assistència és gratuïta però cal enviar confirmació al mail xarxalaboral@totraval.org


El barri del Raval de Barcelona

El barri del Raval és un dels barris amb més densitat de població a Europa. Un barri on hi viuen 46.595 persones en un espai de 1,08 Km2, i on un 45% és de nacionalitat estrangera, segons dades de l’Ajuntament de Barcelona del 2007. 

La situació socioeconòmica de la població és de les més baixes de Barcelona, havent-hi fortes desigualtats socials. Tanmateix, compta d’una alta presència de serveis i entitats socials com a mitjà per a donar resposta a les necessitats.

La Xarxa Laboral del Raval

Les 21 Entitats de la Xarxa laboral del Raval sumen esforços per donar sortida a les Persones que volen accedir al món laboral, fent una planificació conjunta de la Formació i compartint Ofertes Laborals.